Max Verstappen schudt de Formule 1-wereld op met zijn indrukwekkende races. Maar niet iedereen is blij met zijn opmars in de sport.

De voortdurende triomfen van de Red Bull-racer hebben een groep sceptici naar voren gebracht die beweren dat zijn superioriteit de spanning uit het spel haalt. Jos Verstappen, Max’s vader, verdedigde zijn zoon tijdens een gesprek met Ziggo Sport: “Hij kan niet verslappen.” Hij benadrukt ook dat zijn zoon constant zijn inzet moet behouden. Over de kracht van het Red Bull-team in vergelijking met hun concurrenten, zegt Jos: “Dat vind ik moeilijk in te schatten, want ik denk dat de andere teams dat ook allemaal doen.”

Hij gaat verder met zijn gedachten over de wagen van zijn zoon: “Mensen zeggen snel dat de auto fantastisch is.” Hij maakt zijn standpunt duidelijk en noemt dergelijke claims “een beetje bullshit”. “Max weet zich uitstekend aan te passen aan veranderingen. Als dat betekent dat de auto beter bij hem past dan bij Perez, dan is dat gewoon hoe het is. Een snelle auto vereist gewoon een sterke voorkant.”

Bron: