Nog een week of zes en dan staat de grote finale van het Eurovisie Songfestival op het programma. Na het debacle van vorig jaar, lijken we dit jaar meer kans te maken op succes. Maar wat blijkt nu? De uitslag van het Songfestival is al bekend.

Joost wordt derde

Althans, als we zelfverklaard medium Liesbeth van Dijk mogen geloven. De paragnost voorspelt op welke plek Joost Klein gaat eindigen met zijn nummer Europapa. Slecht nieuws voor Nederland, want winnen gaat hij niet.
Liesbeth heeft het hele weekend in haar glazen bol zitten kijken. Tegen weekblad Privé vertelt ze dat Joost het Songfestival niet gaat winnen. Helaas wordt hij ook geen tweede. Van Dijk krijgt het getal drie door. ”Ja, ik weet het zeker: hij zal derde worden.”

Bookmakers Songfestival

Van Dijk krijgt niet door welke landen er als eerste en tweede gaan eindigen, maar je hoeft geen paragnost te zijn om dat te kunnen voorspellen. De bookmakers hebben het al jaren steevast bij het rechte eind en zijn hier unaniem over.
Kroatië is de torenhoge favoriet en krijgt 17 procent kans om te winnen. Als nummer twee gooit Zwitserland nu de hoogste ogen. De bookies schatten in dat het land 16 procent kans heeft om de titel te pakken. Nederland is momenteel vijfde, dus derde worden zou een hele prestatie zijn.
De bookmakers onderstrepen dat, en zijn van mening dat ons land maar 10 procent kans heeft om te winnen. Op de derde en vierde plaats staan momenteel Italië en Oekraïne. In onderstaande grafiek zie je de top 6, zoals die momenteel is.
grafiek

Joost Klein act

Toen Joost zijn nummer Europapa uitbracht, deed hij dat met een vrolijke clip. Weet Liesbeth misschien ook al welke act hij gaat opvoeren in Zweden? ”Ik zie iets met blauwe figuren. Ja, Joost komt met de Smurfen naar het festival.”

Bron: