Er heeft een tweede huiszoeking plaatsgevonden bij een boerderij dat op een paar kilometer van de plek ligt waar de Franse peuter Émile voor het laatst gezien is. Wat heeft deze boerderij te maken met de verdwijning van Émile en waarom wordt de 16-jarige jongen die er woont door meerdere buurtbewoners aangewezen als verdachte?

De huiszoekingen, die dinsdag begonnen als onderdeel van het onderzoek naar de verdwijning van de kleine Émile, werden gisteren in hetzelfde huis voortgezet. Een 16-jarige jongen, die onderdeel is van het gezin dat op de boerderij woont, werd dinsdag al meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Huiszoeking

Deze boerderij ligt in het dorp Roussimal, ongeveer vier kilometer onder het dorpje Haut-Vernet, waar Émile voor het laatst gezien is. Met behulp van drones en gespecialiseerde honden worden er zoekacties uitgevoerd op het terrein rondom de familieboerderij. De politie is op zoek naar een aanwijzing die leidt naar de kleine Émile. De boerderij wordt vanbinnen doorzocht, maar ook het land eromheen. Er bestaat namelijk de mogelijkheid dat de peuter ergens begraven ligt.

16-jarige verdachte

Maar waarom verdenkt de politie de tiener die op deze boerderij woont? Dat de 16-jarige jongen geen onbekende is bij de politie is inmiddels duidelijk. Hij is al meerdere keren opgepakt vanwege kleine vergrijpen en door de bewoners wordt er veel over hem gesproken. Maar wat heeft dat te maken met de verdwijning van Émile?

Getuige

Al sinds 8 juli, de dag dat Émile verdween, houdt de politie deze familie in de gaten. De neef van de 16-jarige jongen is namelijk een van de twee getuigen die Émile voor het laatst gezien heeft in Haut-Vernet.

Ongeluk?

Ook is het rijgedrag dat de 16-jarige jongen op zijn tractor vertoont, bij veel buurtbewoners opgevallen. De jongen is door meerdere buurtbewoners aangewezen als ‘de ideale dader’. De tiener rijdt naar verluidt veel te hard en daarnaast ook nog roekeloos. Hij is volgens buurtbewoners een gevaar op de weg en heeft in het verleden al ongelukken gehad met toeristen. Velen vermoeden dan ook dat Émile slachtoffer is geworden van een ongeluk met de tractor.

Helaas heeft ook de tweede huiszoeking vooralsnog niets opgeleverd. Ontvoering, moord of toch een ongeval: het is nog steeds een groot mysterie wat er met Émile is gebeurd.

Bron: