Na het spraakmakende interview met de man die door Maxime Meiland in haar biografie wordt beschuldigd van verkrachting, lijkt de zaak een nieuwe wending te nemen. De bewuste man, aangeduid als een ‘ex-bajesklant’, ontkent de beschuldigingen en vertelt zijn kant van het verhaal aan Story. Hiermee lijkt de steun die Maxime kreeg na het publiekelijk maken van haar verkrachting in haar boek, te verminderen.

Ooggetuigen melden zich

Na de publicatie van het interview kwam Story in contact met twee mannen die beweren ooggetuigen te zijn geweest van de bewuste avond, dertien jaar geleden. Beide mannen, destijds jongens, getuigen anoniem in Story en delen hun versie van de gebeurtenissen. De eerste ooggetuige benadrukt dat er volgens hem die avond weinig aan de hand was en dat het er niet uitzag als verkrachting. Hij meldt: “Het is mogelijk dat zij dat anders heeft geïnterpreteerd, maar het zag er niet uit als verkrachting. Ik heb Maxime bovenop (naam) zien zitten.”

Geen dwang, wel flirterig gedrag

De tweede ooggetuige bevestigt eveneens dat er geen sprake was van verkrachting. Hij beschrijft de avond als een uitgaansavontuur in Noordwijk dat eindigde bij de ijsbaan in Lisse. Volgens hem was Maxime zeer gewillig en flirterig: “Maxime zocht met iedereen contact, ook met (naam). Ze was heel hongerig. Wij mannen ervaarden dat als makkelijk.” Hij betoogt dat het helemaal niet onder dwang gebeurde en dat Maxime bovenop (naam) zat uit vrije wil. Hij voegt eraan toe: “Het is niet zo gegaan als zij in haar biografie beschrijft!”

Beschuldigde doet aangifte tegen Maxime Meiland

Ondertussen heeft de man die door Maxime Meiland wordt beschuldigd van verkrachting aangifte gedaan tegen Maxime. Dit bevestigt advocaat Peter Schouten, die de man bijstaat, aan het ANP. De beschuldigde verwijt Maxime dat zij hem vals heeft beschuldigd van verkrachting. De zaak lijkt daarmee een juridische wending te krijgen, en de waarheid achter de beschuldigingen komt steeds meer in het geding.

Bron: