Vanavond is het eindelijk zo ver: Het Nederlands elftal speelt in de halve finale van het EK. Engeland is de allerlaatste horde richting de finale. Dat zou ‘Kane probleem’ moeten zijn, en bondscoach Ronald Koeman lijkt zijn opstelling weer te gaan wijzigen.

Wijzigingen

Koeman leek tegen Turkije zijn ideale elf te hebben gevonden, maar heeft besloten toch weer een wijziging in het elftal aan te brengen.
Kind van de rekening is Steven Bergwijn. Tegen Roemenië speelde de Ajacied best redelijk, maar tegen Turkije deelde hij in de malaise. Vandaar dat Koeman nu heeft besloten de rechtsbuiten te gaan vervangen met iemand die beter in vorm is.

Opstelling Oranje

Bart Verbruggen staat vanavond in het doel. De keeper kende een ijzersterke wedstrijd tegen Turkije en krijgt Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Nathan Aké voor zich.
Op het middenveld staan Tijjani Reijnders en Jerdy Schouten, met Xavi Simons als nummer 10. Op de flanken vinden we Cody Gakpo op links.
En dan komt het. Steven Bergwijn speelt niet, en wordt vervangen door Donyell Malen. Daar zijn fans zeer over te spreken. Malen maakt een sterke indruk en is een stuk rapper dan zijn voormalige PSV-collega Bergwijn.

Spits

Waar fans blij mee zijn en zelfs stomverbaasd op reageren, is dat Memphis weer in de spits staat. De Engelsen hebben in de afgelopen dagen in talkshows aangegeven dat ze vrezen voor Wout Weghorst.
De eilandbewoners hebben naar Nederland – Turkije gekeken en zijn doodsbang voor Wout. Toch wil Koeman zijn vriend Memphis niet teleurstellen.
Waarom Depay wederom de voorkeur krijgt, weet alleen Ronald Koeman. Maar dat Weghorst weer op de bank moet plaatsnemen, wordt niet gewaardeerd.

Bron: