Heerlijk nieuws op deze vrijdagochtend. Het heeft het namelijk alle schijn van dat de zomer op losbarsten staat. Eerst moeten we vandaag nog even door wat buien en onweer heen, maar daarna kan het vizier wel gericht worden op betere tijden.

Weer vandaag

We beginnen met het weer vandaag. De zon verstopt zich nog een beetje. In het oosten van het land gaat het straks flink regenen.
Het is goed mogelijk dat hier onweer bij komt kijken. Het westen van het land heeft nergens last van en daar breekt de zon geregeld door. Koud is het bij lange na niet, met zo’n 18 tot 21 graden. Vannacht trekt de regen richting Duitsland.

Weekend weer

Hoe zit het morgen? Het noorden van Nederland kan lekker gaan genieten van het zonnetje. In het zuiden is het vooral bewolkt, met kans op regen.
Zondag (what’s in a name?) ziet het er al beter uit. Het wordt behoorlijk zonnig en de kans is groot dat het dan overal droog blijft.
Enkel in het binnenland kunnen zich stapelwolken voltrekken. De temperatuur gaat geleidelijk aan omhoog en komt uit tussen de 20 en 24 graden.

Tropische hitte

Maar dan gaat het toch echt gebeuren, vrienden: de zomer barst los. Aanstaande maandag is het al 26 graden. Een dag later (dinsdag) 28 graden en op woensdag gaan we richting de 30! graden.
Jaja, dat lees je goed: tropische hitte in aantocht. Smeer jezelf goed in, want verbranden kan dan snel gaan. En dat kun je makkelijk voorkomen.

Bron: