Een paar dagen geleden werd kwam het nieuws naar buiten dat Adam Harrison (39) is overleden. De zoon van Pawn Stars bedenker Rick Harrison is omgekomen door een overdosis. Inmiddels is duidelijk geworden wat de doodsoorzaak van Adam Harrison is.

Doodsoorzaak Adam Harrison

Adam Harrison is slechts 39 jaar geworden. De middelste zoon van Rick, die ook vader is van Corey en Jake, is altijd buiten de publiciteit gebleven. Hij wilde niet in de realityserie Pawn Stars te zien zijn, iets dat dus ook niet gebeurde.
Hoewel de autoriteiten de doodsoorzaak van Adam Harrison nog niet naar buiten hebben gebracht, heeft zijn vader Rick dat nu zelf gedaan. In een verklaring aan Fox News stelt hij dat zijn zoon is gestorven aan een grote hoeveelheid fetanyl. Dat is een opiaat vergelijkbaar met morfine, maar dan ‘honderd keer krachtiger’, aldus de Amerikaanse DEA.

Groot probleem

Fetanyl is in de Verenigde Staten een gigantisch probleem. Inmiddels is het zelfs doodsoorzaak nummer één in de VS. Slechts een kleine hoeveelheid van het zeer verslavende spul, namelijk ongeveer 2 milligram, kan voor een gebruiker fataal uitpakken.
Rick Harrison haalt hard uit naar de overheid. Hij vindt dat de fetanylcrisis in het land veel serieuzer genomen moet worden. ”Het lijkt erop dat het makkelijk over de grens komt en dat niemand er iets aan doet. We moeten het beter doen.”

Andere bekende slachtoffers

De doodsoorzaak van Adam Harrison is dezelfde als die van vele andere Amerikanen. Hier vielen ook bekende Hollywoodsterren onder. Euphoria-acteur Angus Cloud liet op 25-jarige leeftijd het leven, terwijl ook Prince is gestorven aan een overdosis fetanyl.

Zoon (39) Pawn Stars-bedenker Rick Harrison sterft door overdosis

Bron: