Een verontrustende video die momenteel op sociale media circuleert, toont twee jongens die betrokken zijn bij het gooien van een kat in het water vanaf een brug.

De p0litie heeft aangekondigd dat er een onderzoek zal worden ingesteld naar de personen die bij dit incident betrokken zijn.

De video toont een situatie waarin één van de jongens een zwart-witte kat vasthoudt en deze over de reling van de brug in het water gooit.

De andere jongen legt het v00rval vast op video en lijkt er lachend naar te kijken.

Gelukkig wist de kat zichzelf uit het water te redden.

De reacties op de video zijn voornamelijk verontwaardigd.

De video is onder andere gedeeld op het Instagram-account “Cestmocro”.

Mensen hebben gereageerd met afschuwige opmerkingen, variërend van “Verschrikkelijk” tot bezorgde opmerkingen over het welzijn van de kat en de eigenaar ervan.

Er zijn ook mensen die benadrukken dat de kat waarschijnlijk deel uitmaakt van een familie die hem mist.

De dierenp0litie heeft aangegeven dat ze al meerdere meldingen over de video hebben ontvangen en dat ze deze zaak uiterst serieus nemen.

Via Facebook hebben ze laten weten dat ze zowel een mogelijke locatie als een verdachte hebben geïdentificeerd, en dat het 0nderzoek in volle gang is.

De p0litie waardeert de waakzaamheid van degenen die melding hebben gemaakt van de video en roept iedereen op die meer informatie heeft om contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844.

Bron: