Harley, het dochtertje van Nienke Plas en haar man Resley, moet opnieuw geopereerd worden aan haar hart. De kleine meid heeft een aangeboren hartafwijking en is nog geen jaar oud.

Dochter Harley heeft een aangeboren hartafwijking. Vlak na de geboorte is het meisje met spoed geopereerd. Nienke deelde destijds op haar Instagram een foto van het ziekenhuis met een couveuse. Op de achtergrond is een hartmonitor te zien. ,,Wat een schrik want je hart is niet helemaal zoals die van ons. ‘Nog niet af’ zo noem ik het. Geboren hartafwijking noemen de dokters het”, schreef ze erbij.

Hartafwijking

Vlak na de eerste operatie aan het hart van haar dochter doet Nienke haar verhaal op haar YouTube-kanaal. ,,Het is niet een situatie waar je je in wil bevinden. Het is echt akelig, bij de spoedeisende hulp. Er zit te weinig zuurstof in haar bloed. Ze heeft een hartafwijking, daar is ze mee geboren. Dit is de nachtmerrie van iedere ouder. Zo’n heftig, gekke, leipe rollercoaster waar je in zit. We blijven heel positief. We hebben goede moed. Ze is sterk”, vertelt ze.

Check-up

Sinds de spoedoperatie wordt Harley elke twee maanden volledig gecheckt in het ziekenhuis. Met de afgelopen keer heftig nieuws: Harley moet opnieuw een hartoperatie ondergaan. ,,Ik wist dat dit eraan zat te komen en was mijzelf daarop mentaal aan het voorbereiden. En toch, wanneer deze woorden uitgesproken worden, komt het binnen alsof een deur open slaat door de harde wind”, schrijft Nienke op haar Instagram. Wanneer Harley weer geopereerd wordt is niet bekend.

Bron: