In het verpleegtehuis waar zij enige tijd geleden werd opgenomen is zondag Trees Koetschruiter overleden. Zij was de 93-jarige moeder van Jet en de schoonmoeder van zanger Rob de Nijs (80).

„Op mijn verjaardag”, zegt de aangedane Jet tegen Privé. „Bizar dat je het leven schenkt aan mij en op de dag af 55 jaar later overlijdt. We zijn er erg door van slag, natuurlijk ook door de situatie met Rob het afgelopen jaar. Ik moest mijn aandacht over hen verdelen. Maar ik ben voor haar en voor mijn ook hoogbejaarde vader blij dat ik er toch heel veel voor haar kon zijn. In de laatste fase van haar leven hebben we zo naar het einde kunnen toeleven.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Niet veel mensen zullen zich hebben gerealiseerd dat Rob de Nijs, zelf met kerst 81, nog schoonouders had. „Toch is dat zo”, zegt Jet. „Tot gisteren. Dat komt door ons leeftijdsverschil en natuurlijk ook doordat zij allebei zo’n gezegende leeftijd hebben mogen bereiken. Maar hoe oud ze ook was, het is je moeder en dat verlies voelt verschrikkelijk.”

Ondanks de rouw zal Jet donderdag in Koninklijk Theater Carré zijn om daar op het Gouden Televizier-Ring Gala mogelijk de Impactprijs in ontvangst te nemen, waarvoor Rob met zijn afscheidsconcert is genomineerd. „Ze was altijd zo trots op haar schoonzoon, en hij op haar”, zegt Jet. „Ze hadden een speciale band al vanaf de eerste ontmoeting. Misschien ook wel doordat Robs eigen moeder ook Trees heette.”

Bron: