Hans Brunyanszki is vandaag in het bijzijn van zijn vrouw Tineke Schouten op 79-jarige leeftijd overleden, dat laat de woordvoerder van Schouten weten aan De Telegraaf.

Hans was al enige tijd ziek. Naast hartproblemen kampte hij ook met suikerziekte. Daardoor belandde hij eind 2021 in het ziekenhuis, waarna een paar dagen later zijn been werd geamputeerd. “Het kon niet langer meer”, vertelde hij destijds aan Privé. “Een amputatie was onvermijdelijk. Mijn aderen waren verstopt geraakt waardoor de wonden aan mijn voet niet meer heelden.” Hij kreeg toen een kunstbeen.

Een aantal maanden geleden liet Tineke in een interview met Vrouw weten haar toekomstplannen met haar man te moeten bijstellen in verband met zijn gezondheid. “Ik heb ooit wel gedacht: ik ga het een paar jaar rustig aan doen en leuke reisjes maken met mijn man. Maar dat is nu eigenlijk te laat, want zijn gezondheid is daarvoor inmiddels te slecht. Dat is heel jammer, maar wat ik nu ook wel heel leuk vind, is om met de oudste kleinkinderen een reisje te maken.”

Uitvaart

In de jaren tachtig richtte Hans Brunyanszki het Jacobi Theater in Utrecht op. Daar speelde Tineke haar allereerste solovoorstellingen. Hans – die ruim veertig jaar samen was met Tineke – laat vier kinderen en acht kleinkinderen na. De uitvaart zal in besloten kring worden gehouden.

Bron: