André van Duin, een Nederlandse komediant, onthulde onlangs in een interview met De Telegraaf dat hij aan een drama is ontsnapt. Een chanteur dreigde begin februari om heftige beschuldigingen over hem te verspreiden.

De chanteur heeft inmiddels bekend en zijn excuses aangeboden, waardoor hij niet vervolgd wordt als hij zich twee jaar lang goed gedraagt.

Van Duin is opgelucht dat de zaak is opgelost, omdat hij vreesde dat er valse beschuldigingen over hem zouden worden verspreid, die in deze tijd van roddelkanalen een eigen leven kunnen gaan leiden.

In het interview met De Telegraaf geeft Van Duin aan dat hij vooral bezorgd was over het verspreiden van valse beschuldigingen.

Hij weet dat dit soort onwaarheden veel aandacht kunnen krijgen en een eigen leven kunnen gaan leiden, met alle gevolgen van dien. Als bekende Nederlander is hij zich bewust van de risico’s van roddelkanalen en het verspreiden van geruchten. Hij is dan ook opgelucht dat de zaak is opgelost en dat hij aan een drama is ontsnapt.

Van Duin hoopt dat deze zaak duidelijk maakt dat bekende personen in deze digitale tijd niet vogelvrij zijn verklaard.

Hij is het Openbaar Ministerie dankbaar voor de manier waarop zij deze zaak hebben afgehandeld en hoopt dat anderen hierdoor worden aangemoedigd om ook melding te maken van bedreigingen en afpersing.

Het is belangrijk dat mensen zich bewust zijn van de risico’s van het verspreiden van geruchten en onwaarheden, met name in deze tijd van sociale media en roddelkanalen.

Het is goed dat deze zaak is opgelost en dat Van Duin aan een drama is ontsnapt. Hopelijk zal dit anderen aanmoedigen om ook melding te maken van bedr&igingen en afp*rsing, zodat dit soort praktijken kunnen worden aangepakt.

Bron: