Het is weer een roerige periode geweest voor André van Duin (76). Zo’n twee maanden geleden werden er verdachte plekjes gevonden op zijn longen. Ondanks dat de komiek drie jaar geleden is behandeld voor darmkanker, blijft hij rustig. ,,Je gaat allemaal een keer dood.”

André van Duin moest weer een bezoek aan het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, gespecialiseerd in behandeling van kanker, brengen. De komiek is namelijk bestraald. ,,Het is inmiddels alweer achter de rug. Ik hoop dat het allemaal goed blijft,”  vertelt hij aan Weekend. ,,Ik heb geen chemokuur hoeven ondergaan, maar dat is wat er in de media van werd gemaakt”, aldus van Duin.

Partner

Terwijl André rustig bleef was het voor zijn partner Fernando wel even schakelen. ,,Ik sta hem overal bij. (…) Het was even schrikken, maar hij is er goed doorheen gerold en nu weer honderd procent hersteld.” Wel praten de twee goed met elkaar. ,,Ik ben Radio Fernando, wat André altijd zegt, haha! Ik praat veel. Wat hem interesseert, neemt hij in zich op en wat hem niet boeit, laat hij voorbij gaan, denk ik”, aldus Fernando.

Martin

Van Duin probeert van het leven te genieten. In 2020 verloor hij zijn man Martin Elferink aan de gevolgen van kanker. In Story vertelt hij dat, ondanks zijn nieuwe relatie, het hem wel bezig houdt. ,,Martin is nog elke dag in mijn leven. Ik denk de hele dag aan hem”. Dit bespreekt hij niet met Fernando. ,,Ik kan het Fernando niet aan doen om steeds te zeggen dat ik aan Martin denk”, aldus André.

Bron: