Janke Dekker heeft de stilte rond haar in opspraak geraakte echtgenoot Tom Egbers verbroken. In een interview met VROUW vertelt ze over de afgelopen maanden. ,,Tom belandde in het ziekenhuis met een hartinfarct.”

Janke vertelt dat zij en Tom nog steeds elke dag bezig zijn met het Volkskrant-artikel, waarin gesproken werd over een affaire die Tom met een collega had. ,,We staan ermee op en gaan ermee naar bed”, zegt Janke tegen VROUW. ,,Vandaag gaat het goed, gisteren was het minder. We hebben beiden psychologische hulp. Ik vergelijk het afgelopen jaar met een zwaar ongeval dat ons is overkomen en we zijn nu aan het revalideren.”

Hartinfarct

De commotie rond Tom was een aanslag op zijn gezondheid. Janke onthult dat haar man het afgelopen jaar tweemaal hartproblemen heeft gehad. ,,Op 19 april lag hij in het ziekenhuis met hartklachten. De cardioloog legde een direct verband met deze stressvolle kwestie. In september ging het weer mis en is hij met een hartinfarct opgenomen. We hebben bewust gezwegen over zijn hartaandoeningen, omdat mensen dan gaan roepen: ’Wat doen ze zielig.’ Feit is: het is gebeurd.”

Affaire

Volgens Janke was het nieuws over de affaire die Tom met zijn toenmalige collega had, oud nieuws. ,,We hebben die kwestie, die speelde rond 2008, achter ons gelaten”, legt ze uit. ,,Hij is eerlijk geweest; hij heeft inderdaad ooit een affaire gehad met een collega. Wij beschouwen dat nog altijd als een privézaak.”

‘Geen stagiaire’

De dame in kwestie begon bij NOS-Sport als stagiaire, maar toen de affaire speelde, was ze volgens Janke gewoon een collega. ,,Ze heeft negen jaar met Tom samengewerkt, van 2005 tot 2014. De ruzie tussen hen was in 2008. Na die ruzie is ze nog zes jaar gebleven. De rust keerde terug toen ze een relatie kreeg met een andere collega.”

Strijdlustig

Volgens Janke staan er veel onwaarheden in het Volkskrant-artikel en hebben andere media het zonder te checken overgenomen. ,,Het NOS Journaal nam als eerste alles klakkeloos over. Vanaf dat moment werd ik strijdlustig”, zegt Janke. ,,De opgerakelde affaire is ingegeven door scoringsdrift. Anonieme bronnen werden geciteerd, veronderstelde feiten verknipt en in een kwaadaardige volgorde geplakt. Aan echte waarheidsvinding was geen behoefte.”

Bron: