In Assen gaat vandaag de rechtszaak tegen Thijs Römer van start. De acteur wordt beschuldigd van maar liefst drie online zedendelicten met meisjes in de leeftijd van 14 tot en met 16 jaar oud. De acteur die notabene morgen (26 juli) 45 jaar oud wordt raakte in 2022 in opspraak nadat een toen 20-jarige vrouw hem via Twitter beschuldigde van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De drie minderjarige meisjes moesten hem in de periode tussen november 2015 en november 2017 naaktfoto’s toesturen waarna hij hen dickpicks toezond. Het OM meldde al dat er geen fysiek contact is geweest tussen Römer en de slachtoffers. Het contact met de meisjes zou enkel digitaal hebben plaatsgevonden.

Ruim een jaar geleden ontkende Römer de beschuldigen overigens nog. Op zijn Twitter-account schreef hij: “Het verhaal over een toentertijd 14-jarig meisje waarmee ik grensoverschrijdend contact zou hebben gehad, gaat mij als vader van een tienerdochter en weldenkend mens echter een brug te ver”

Gevangenisstraf dreigt voor Thijs Römer

De kleinzoon van de befaamde Baantjes-acteur Piet Römer overwoog destijds zelfs nog om aangifte te doen vanwege laster en smaad, maar dat is er nooit meer van gekomen. Mocht Römer schuldig bevonden worden dan zou hij in theorie tot 4 jaar gevangenisstraf kunnen krijgen. In de praktijk zal de straf behoorlijk meevallen gezien alle media-aandacht die er voor de zaak is geweest. Bovendien is Thijs Römer nooit eerder veroordeeld geweest voor soortgelijke feiten.

Bron: