Thijs Römer staat vandaag voor de rechter in Assen waar hij zich moet verantwoorden voor drie zedendelicten met minderjarige meisjes. Twee van deze drie inmiddels meerderjarige slachtoffers zijn vandaag zelf ook aanwezig in de rechtbank. De acteur ontkent dat hij met één van hen, Nena, seksuele foto’s en video’s uitwisselde. “Er is geen dwang is geweest. En er is ook geen uitwisseling van de beelden tussen ons geweest”, aldus Thijs. “Er is wel over seks gesproken. Over seksualiteit en ook over masturbatie.”

“Bij de politie heb ik gezegd dat ik geen grens ben overgegaan, maar nu vind ik dat ik wel degelijk een grens over ben gegaan. Zij was 14, ik was veel ouder en had een andere positie. Ik was een bekende acteur, zij was een fan van mij. Dat heb ik niet in het oog gehad.”

Thijs Römer: ‘Ben een grens overgegaan’

In een appgroep genaamd ‘Douchen’ gaf Thijs naar eigen zeggen tips aan twee van de meisjes over hoe ze zichzelf het beste konden bevredigen. De rechter beschreef in de zittingszaal dat de meisjes aangaven dat ze tips kregen over hoe ze moesten masturberen onder de douche. “Heeft u dat gedaan, of niet?” vroeg de rechter. Thijs Römer gaf toe maar gaf ook aan daarbij geen opwinding of erotisch gevoel te hebben gehad. Later vandaag ongetwijfeld meer.

Bron: