Cabaretier Theo Maassen heeft tijdens een optreden in Antwerpen een peuter de zaal uit gestuurd, omdat hij het kind te jong vond voor de show.

De voorstelling Onbekend Terrein was pas tien minuten bezig, toen Maassen na het maken van een seksueel getinte grap het gelach van een kind dacht te horen. Hij vroeg de zaal daarom om stilte.

‘In dertig jaar nog nooit meegemaakt’

,,Zo heb ik nog nooit iemand horen lachen”, zei de Nederlandse cabaretier. Al snel spotte hij het kind in kwestie en vroeg naar de leeftijd van het meisje. ,,Je bent drie? Dit heb ik in dertig jaar nog niet meegemaakt. Dit kan echt niet”, aldus Maassen.

Volgens het Nieuwsblad volgde er ook gelijk een aantal grappen over de situatie: ,,Hoe duur is een babysitter in België? Ik dacht dat Nederlanders gierig waren”.

Zaal verlaten

Volgens de cabaretier kwamen er ‘nog veel meer van dit soort grappen aan’. Het kind en de begeleider hebben daaropvolgend de zaal verlaten, bevestigt iemand uit het publiek aan het Eindhovens Dagblad.

,,Meld je bij de balie, vraag je geld terug, dat komt in orde”, heeft de Eindhovenaar nog gezegd. ,,Maar zo speel ik niet verder.” Nadat het kind met haar begeleider (waarschijnlijk haar moeder) de zaal verliet, heeft Maassen zijn voorstelling vervolgd.

Bron: