Inwoners en toeristen van het Spaanse Sevilla weten niet wat ze meemaken. Een restaurant in de stad heeft namelijk besloten om 10 euro te vragen voor stoelen waar de zon op schijnt. Als je in de schaduw wil gaan zitten, kan dat gelukkig nog gratis.

‘Gebeurt vaker’

Het bewuste restaurant in Sevilla blijkt niet de enige horecagelegenheid te zijn toeristen extra kosten in rekening brengt voor ‘premium stoelen’ in de zon. Volgens Olivepress zijn er op internet steeds meer reviews te lezen van ontevreden mensen, die niet te spreken zijn over de extra kosten.

Een toerist schrijft ‘zeer teleurgesteld’ te zijn nadat ze niet mocht plaatsnemen op stoelen in de zon. Die waren namelijk voor andere gasten ‘gereserveerd’ tegen een kostprijs van 10 euro. ”Het stoorde me nog meer dan de helft van het terras in de zon gewoon leeg was.”

‘Kan echt niet’

Een lokale inwoner noemt de toeslag ‘bizar’ en vreest dat het toeristen afschrikt. ”Als Sevillanos houden we van de stad. We beschouwen deze situatie als een gebrek aan respect richting toeristen die hierheen komen om geld uit te geven.” Ook andere inwoners van de stad zijn woest.

”Als ze me 10 euro in rekening brengen voor een stoel , neem ik de hele tafel mee naar huis.” Inmiddels gaat het online flink los. Inwoners willen antwoorden van restaurants over het reserveren van stoelen in de zon tegen een betalen van 10 euro per stoel.

Het is niet duidelijk hoeveel restaurants in Sevilla momenteel toeslag in rekening brengen. Ga jij naar de stad, dan kun je op internet zoeken naar restaurants waar je moet betalen.

Bron: