Voor de 38-jarige Bianca zijn de druiven zuur. Als achtjarige was ze al op de manege te vinden. Daar deed ze vanalles. Door stallen uit te mesten en te helpen met op- en afzadelen mocht Bianca jarenlang gratis op paarden rijden. Maar dat is nu afgelopen.

Niet meer rijden

Tegen de website damespraatjes.nl vertelt Bianca dat ze momenteel een baan heeft en nog maar eenmaal per week naar de manege kan komen. Een jaar geleden werd haar derde dochter geboren. Nu zij inmiddels kan lopen, wil Bianca dingen voor zichzelf doen.

”Mijn man zei: ‘Op naar de paarden jij!’ En hij had gelijk. Ik heb direct de manege gebeld om een les in te plannen, want dan is mijn hoofd tenminste echt leeg. Ik ben dan alleen bezig met het paard.”

Bianca mag niet meer paardrijden van de manege: ”Mijn hobby wordt me afgenomen”

Maximaal gewicht

Als Bianca zich meldt voor haar les, kijkt de instructeur haar glazig aan. ”Hij moest even iets gaan overleggen. Toen hij na 5 minuten terugkwam met de eigenaar hadden ze slecht nieuws: ik mag voorlopig niet paardrijden.” Bianca schrikt en vraagt waarom dat niet kan.

Ze krijgt te horen het welzijn van de paarden gewaarborgd moet worden, waardoor ruiters een maximaal gewicht mogen hebben. ”Anders worden ze te zwaar belast.” Bianca moet meelopen naar het kantoor van de eigenaar. Daar moet ze op de weegschaal gaan staan.

Helaas voor haar is ze te zwaar. Ze kan het geld terugkrijgen van haar les en mag zich weer melden als ze is afgevallen. ”Ik heb gezegd dat dit niet nodig was en heb de manege boos verlaten.”

Voet bij stuk

Als Bianca thuiskomt en haar man informeert, belt die in razernij op naar de manege. De eigenaar houdt voet bij stuk en wil Bianca geen paardrijles geven. Dat kan pas wanneer ze is afgevallen. Ze is er helemaal kapot van en overweegt ergens anders te gaan kijken.

”Maar dat durf ik niet zo goed. Straks krijg ik daar hetzelfde te horen. Mijn hobby is me ontnomen en ik weet niet wat ik nu kan doen.”

Bron: