Heb je een complete reis voor je beste vriendin betaald, krijg je een dag later een Tikkie van haar. Voor dat ene wijntje van vier euro. De horreur.

TIKKIE TE VEEL

Vandaag vertelt Amber* (27) haar verhaal.

Bedrag Tikkie

39 cent

Betaalverzoek voor

Een blikje energydrink

Situatie

Amber ‘kreeg’ een blikje energydrink van haar collega, maar moest het tóch zelf betalen

BETALEN, EN SNEL

“Vorig jaar zomer werkte ik op een festival achter de bar. Het was onwijs fijn werken met leuke collega’s. We sliepen op een camping, speciaal voor de crew. Er stond een supermarkt op een steenworp afstand van de camping. Daarom haalden m’n collega’s en ik er dagelijks verse broodjes en fruit. Ik werd op een dag wakker na een helse nacht en voelde me daarom verrot. Dus toen ik hoorde dat een collega naar de supermarkt ging, vroeg ik of ze een blikje energydrink wilde meenemen.”

“Dat wilde ze gelukkig. Bij terugkomst gaf ze me het blikje. Ik was heel blij: ik had immers een portie cafeïne nodig. Vervolgens vroeg ze me om mijn nummer. We kenden elkaar nog geen week, dus ik dacht – heel naïef – dat ze contact wilde houden en vriendinnen wilde worden. Maar nee, nog geen minuut later kreeg ik een Tikkie. Van 39 cent.”

‘GEEN ZIN IN GEDOE’

“Ik wist niet wat ik zag toen ik het bericht kreeg. Ik was vooral verbaasd, omdat het om zó’n klein bedrag ging. Gelukkig heb ik er even later vooral smakelijk om kunnen lachen. Ik heb het bedrag maar meteen betaald. Ik had geen zin in gedoe.”

“Sinds ik een Tikkie van die lieftallige collega heb gekregen, heb ik haar niet meer gesproken. Ik vond het een heel gekke actie. Ik bedoel, kom op. 39 cent? Als ik eens iets haal voor vrienden of collega’s hoef ik er geen geld voor. Maar ach, die meid zal de centen wel nodig hebben.”

Bron: Linda Beeld: youtube

Bron: