Er is flinke ophef ontstaan over het programma Steenrijk, Straatarm. Een ‘rijke’ deelnemer blijkt de woning waarover hij flink opschept, gewoon te hebben gehuurd. Ook blijkt deze knaap meer volgens op Instagram te hebben, dan geld op de bank.

Steenrijk, Straatarm

In het programma Steenrijk, Straatarm mogen arme mensen een week lang ervaren hoe het is om niet op geld te hoeven letten.
Zo’n arm gezin moet normaal gesproken ieder duppie omdraaien, en krijgt dan ineens een budget waarmee ze de mooiste dingen kunnen doen. Heel leuk, maar na een week zitten ze weer in de realiteit die armoede heet. Eigenlijk best sneu, maar wel goed voor de kijkcijfers.

Influencers

Showbizz-kenner Charlotte Wijnen merkt op dat er tegenwoordig steeds meer influencers meedoen als ‘rijk’ gezin.
De productie lijkt geen echte rijke mensen meer te kunnen vinden en heeft zich daarom maar op influencers gericht. Fabrizio uit Temptation Island deed bijvoorbeeld al mee, en vorige week deed Alia (Ex On The Beach) zelfs voor de tweede (!) keer mee.
Wat het allemaal nog erger maakt, is dat influencers zelf via social media bekenmaken dat ze gevraagd worden voor Steenrijk, Straatarm.
Een van hen is Ipek Steenbeek. Zij is door de productie gevraagd om ‘een rijk gezin te spelen’. Hij moest doen alsof. Op Tiktok zegt ze daarover: ”Ik ben niet arm, maar soms wel. Ik ben niet rijk, maar soms ook wel.” Veel duidelijker kun je het niet maken.
Ipek woont ook helemaal niet in een groot huis. Maar de productie zou hebben aangegeven dat ze een woning kon huren, waar een arm gezin dan een week in zou mogen verblijven. Steenbeek vond het maar vreemd en is daar ook eerlijk over.
”Maar dan doe je dus alsof je rijk bent, want dan ga je gewoon in een van iemand anders. Heel raar”, aldus Ipek in haar video.

Nick woont nog thuis

Maar het kijkersbedrog gaat nog verder. Ex On The Beach-ster Nick vertelde vol trots dat hij samen met zijn vriendinnetje in luxe leeft in het Griekse Peloponnesos.
Hij deed ontzettend stoer over het zwembad in de tuin. Wat blijkt? De woning is van zijn schoonhouders. Nick woont gewoon bij pappie en mammie thuis en moet daar gewoon de vuilnisbak buitenzetten. Ook blijkt hij niet rijk te zijn.
Het allermooiste: Nick mocht arme mensen advies geven over hoe ze ‘steenrijk’ kunnen worden. Wat een grap.

Bron: