Zoals elke woensdagavond stemden ook vanavond weer duizenden televisiekijkers af op het programma Steenrijk, Straatarm. In de uitzending van vanavond waren de rijke Marjolein en de arme alleenstaande moeder Monique te zien.

Marjolein

Het verhaal van Marjolein is bijzonder. Woonachtig in het zonovergoten Ibiza mankeert het haar aan weinig in haar leven.

Ze werkt als trainer, spreker en auteur. Marjolein heeft het nu goed voor elkaar, maar ooit was dat anders toen ze in 2011 moest vluchten van haar ex-man. Die mishandelde haar zowel fysiek als mentaal. Als gevolg hiervan belandde ze samen met haar kinderen op straat.

Geen geld

Monique Molenberg is alleenstaande moeder en moet rondkomen van 50 euro per week. Ze werkte elf jaar in de zorg. Ook hier zorgde een gewelddadige ex-man voor ellende.
Hierdoor verloor Monique niet alleen haar werk, maar belandde ze ook nog eens in de schulden. Die zijn nu, vijf jaar later, bijna afgelost. Makkelijk is het echter niet. Naast het budget van 50 euro per week is het gezin helaas ook aangewezen op een voedselkast.

Kijkers gaan los

Kijk, dat je arm bent is natuurlijk vreselijk. Maar volgens kijkers hoeft dat niet te betekenen dat je je huis niet kan opruimen. Op social media gaat het momenteel flink los over de teringzooi waarin Monique en de kinderen leven.
Ook een heikel punt onder kijkers zijn de huisdieren. Elske schrijft: ”En weer: waarom zoveel huisdieren? Dat kost geld.” Onderstaand meer reacties:

Bron: