Hetzelfde geklus en gekissebis, en een seizoen dat wel héél lang duurt: het zorgt voor een ‘vrije val in de kijkcijfers’, zo vertelde ons eigen kijkcijfer-orakel Tina Nijkamp deze week al. Martien Meiland vertelde vorig jaar dat het programma stopt als de kijkcijfers instorten, en dat punt lijkt nu zo’n beetje bereikt.

Niet aan de orde

In Shownieuws verzekerde Martien zijn fans ervan dat de koek voorlopig nog niet op is. ‘Heb je één keer 650.000 kijkers, en dan zegt heel Nederland: ‘Oh nou, dan gaan ze zeker stoppen?’ Laten we eerst morgen maar eens op Uitzending Gemist kijken hoeveel erbij gekomen zijn. Ons programma is het meest teruggekeken programma dat er is.’

Volgens Erica is er geen sprake van paniek in huize Meiland. ‘Mensen gaan steeds meer zelf plannen wanneer ze iets kijken, dat doe ik zelf ook.’ De vraag of Chateau Meiland gaat stoppen is volgens haar helemaal niet aan de orde: ‘Het ene oor in, het andere oor uit.’

Chateau Meiland is broodnodig

Fans van Martien en de fam hoeven dus voorlopig nog niet te vrezen. De andere kijkcijferknallers van SBS 6 staan er even iets minder goed op. Vandaag Inside beleeft een zomerstop en wordt vervangen door de nieuwe talkshow Marcel & Gijs.

Achter de schermen bij Massa is Kassa is het inmiddels zó’n puinzooi dat het een wonder mag heten dat de realitysoap überhaupt nog op tv is. Nicol Kremers heeft na de uiterst gênante afleveringen van het nieuwe seizoen laten weten dat ze haar ex Peter alsnog beschuldigt van mishandeling.

Bron: