De weersvoorspelling voor aankomend weekend belooft niet veel goeds. Niet alleen wordt het waterkoud, maar er wordt ook regen en hagel voorspeld. Vandaag zien we het weerbeeld al veranderen ten opzichte van de heerlijke dagen hiervoor.

Weerbericht vandaag

Meteoroloog Amara Onwuka laat weten wat we vanmiddag en vanavond kunnen verwachten. De temperaturen gaan langzaam naar beneden. Waar het zonnetje vanmorgen nog even scheen, wordt het al snel overal bewolkt en is een paraplu geen overbodige luxe.
Inwoners van kustprovincies krijgen een vrije krachtige wind voor de kiezen. In het binnenland is dat gelukkig wat meer matig. In het noorden wordt het ongeveer 10 graden, terwijl het in Brabant en Limburg zo’n 5 graden warmer wordt. In het noorden en noordwesten gaat het regenen, als we uit mogen gaan van de expertise van meteoroloog Onwuka.

Waardeloos weekend

Het weekend wordt net als vandaag druilerig. Waardeloos is eigenlijk een beter woord. Zowel op zaterdag als op zondag gaat het onophoudelijk regenen. De noordwestenwind voert koude lucht mee en om het nog droeviger te maken, gaat het ook nog flink hagelen.
Al met al niet iets naar uit te kijken. De temperaturen schommelen tussen de 8 en 9 graden, maar door de wind voelt het kouder aan.
In het kader van optimale serviceverlening hebben we nog even gekeken bij het KNMI, of er toevallig nog een weercode in de lijn der verwachting ligt. Op het moment van schrijven is dat niet het geval, maar dat kan altijd nog veranderen. Houd het dus in de gaten.

Bron: