De schoenen van de overleden Franse peuter Émile werden teruggevonden zonder veters. Dat detail intrigeert de onderzoekers in de zaak, meldt het Franse BFMTV. Ondanks dat er meerdere mogelijke verklaringen zijn.

De 2,5-jarige Émile werd voor het laatst gezien op 8 juli vorig jaar, door twee buren met tegenstrijdige verhalen. Hij was toen net aangekomen voor de zomervakantie in het vakantiehuis van zijn grootouders in Le Vernet, een gehucht in het zuiden van Frankrijk met slechts 25 inwoners en gelegen op een hoogte van 1.200 meter. Op 30 maart van dit jaar werd zijn schedel in de buurt teruggevonden door een wandelaar. Enkele dagen later volgden zijn kleren en een botfragement.

De schoenen van de jongen zijn ook teruggevonden, maar zonder veters. Het gaat om een detail, maar toch één dat de onderzoekers intrigeert. „Er zijn dingen die intrigeren maar perfect verklaarbaar zijn. Dat is de enige maatstaf die genomen moet worden bij de analyse”, zegt een bron betrokken bij het onderzoek aan BFMTV.

Kwaliteit

„Er kunnen verklaringen zijn door de omstandigheden, zoals de tussenkomst van een derde maar ook een natuurlijke verklaring als je met een enkele knoop of grote veterlussen door de bossen stapt”, zegt de bron. Ook de kwaliteit van de veters kan een verklaring vormen waarom ze na een jaar zijn verdwenen.

Het is dus nog niet zeker dat een derde persoon betrokken was bij de dood van de peuter. Het onderzoek loopt voort waarbij meerdere scenario’s worden getoetst aan de bewijsstukken. Het zou nog enkele weken kunnen duren voor de familie de resten van de kleine Émile kan ophalen.

De moeder van de jongen reageerde deze week voor het eerst na de vondst van zijn lichaamsresten. Ze bedankte op sociale media het publiek dat een geldinzameling is gestart voor de kosten van de begrafenis.

Bron: