Peter is weer in opspraak. Omroep Brabant maakt melding van een schietpartij op een park van de multimiljonair in Arnhem. Daar zou ook sprake zijn geweest van huisvredebreuk en intimidatie. De krant laat weten dat dit blijkt uit een aangifte van een bewoner.

Schietpartij

De aangifte is in bezit van Omroep Gelderland. De aangever beweert hierin dat de misstanden al een paar jaar geleden gebeurden. Hij had eerder aangifte willen doen, maar voelde zich niet serieus genomen. Pas nu heeft hij aangifte kunnen doen.
Volgens de man kwam de toenmalig parkbeheerder zonder toestemming zijn woning in. Dat is huisvredebreuk. Volgens de man heeft Peter Gillis met ‘zes tot tien andere mannen’ getracht de parkbeheerder te verjagen. ”In 2019 is dit gebeurd. Ze hebben hem (de parkbeheerder) bedreigd. Het groepje waar Gillis mee was, heeft twee schoten gelost met een pistool.”

Bedreigd

De man beweert dat hij zelf op zo’n 100 meter afstand stond. ”Ik voelde mij ernstig bedreigd en onveilig.” Er zouden twee andere parkbewoners zijn die de schietpartij kunnen bevestigen. Drie dagen later zou er iemand aan de deur zijn gekomen bij de aangever.
De man krijgt naar eigen zeggen te horen dat hij weg moet gaan. ”Anders komen dezelfde mannen bij jou aan de deur.” Naar eigen zeggen voelde de man zich ernstig bedreigd en was hij bang dat hij inderdaad bezoek zou krijgen, zo valt te lezen in de aangifte.

Aanslag

Weer een paar dagen later hoort de parkbewoner ineens een enorme knal achter zijn chalet. ”Ik voelde toen de drukgolf van de ontploffing zelfs aan mijn hoofd en haren. Ik weet zeker dat dit een op mij gerichte aanslag was en was heel erg bang.”
In dezelfde week zouden er tot slot ook nog meermaals ‘Poolse’ mannen voor zijn chalet zijn verschenen. Die probeerden hem te intimideren. Dat zouden zij gedaan hebben door langs te lopen met pittbulls, met knuppels en door tegen de bomen in zijn tuin te plassen. Ook andere bewoners zou dit zijn overkomen. De aangever weet het zeker: ”Vermoedelijk is Peter de opdrachtgever.”
Omroep Brabant heeft geprobeerd in contact te komen met zowel de Oostappen Groep als met Peter. Geen van beide wil reageren op de aangifte.

Bron: