In het koude koninkrijk van het ijs heeft Suzanne Schulting de koningin van de shorttrack een schrikbarende dans met het noodlot beleefd. Tijdens een trainingssessie werd haar rug het canvas van een ongewenste diepe snee toegebracht door de schaats van collega Xandra Velzeboer.

Haar collega’s hielden hun adem in toen Schulting zich naar het ziekenhuis moest spoeden om de diepe snee op haar rug te laten hechten.

Remy de Wit de man met de technische teugels van de KNSB in zijn handen deelde een zucht van verlichting toen bleek dat het meeviel: “Iedereen is natuurlijk in eerste instantie erg geschrokken, vooral Suzanne en Xandra.” Hij voegde eraan toe dat Suzanne nu in de bekwame handen van medische professionals is, met de hoop dat ze snel weer haar ijzeren glijders onderbindt.

Schulting haar vizier gericht op een winterse triomf: het WK in Rotterdam van 2024. Ook liet ze de deur op een kier voor een optreden op het EK in Gdansk een toernooi dat zich in de maand januari afspeelt, maar of ze daar nu aan mee kan doen blijft de vraag.

Trending
Wendy van Dijk in opspraak: Heftige beschuldigingen van wangedrag
Een grondig onderzoek in het ziekenhuis bracht goed nieuws: geen enkele spier had de schaats geraakt. Met deze geruststellende wetenschap kon de schaatsster weer haar eigen haard opzoeken.

Hieronder de foto die Suzanne zelf plaatste vanuit het ziekenhuis nadat bleek dat de diepe snee in haar rug geen spieren had geraakt.

Bron: