Het hebben van een micropen!s kan een pijnlijk stigma met zich meebrengen, vooral wanneer mensen grappen maken over kleine pen!ssen.

Hoewel het een zeldzaam verschijnsel is, hebben ongeveer 0,6% van de mannen last van een micropen!s. Een micropen!s wordt gedefinieerd als een pen!s waarvan de lengte in slappe toestand minder is dan 2,5 standaard deviaties onder de gemiddelde penislengte, wat neerkomt op een lengte van minder dan zes centimeter.

Dit kan ernstige gevolgen hebben voor het s*ksleven en de psyche van de persoon die hiermee te maken heeft.

Dean Elterman, een urologisch chirurg bij het Toronto Western Hospital, legt uit dat micropen!ssen vaak al gediagnosticeerd kunnen worden in de vroege kinderjaren en dat dit kan komen doordat de foetus niet genoeg testosteron krijgt tijdens de ontwikkeling in de baarmoeder.

Als er op jonge leeftijd al een diagnose wordt gesteld, is het mogelijk om testosteroninjecties te geven om de pen!s mogelijk groter te laten groeien.

Echter, na de puberteit zijn deze injecties niet meer effectief en zal het gebruik van zalfjes, injecties en pillen die je online koopt niet helpen.

Mannen met een micropen!s kunnen deze ook vaak zien als de oorzaak van andere problemen in hun leven, zoals relatieproblemen, depressie en een gebrek aan zelfvertrouwen.

Een operatie om de pen!s te vergroten zal niet alle psychische problemen oplossen en het is belangrijk om de hele persoon te behandelen en niet alleen de pen!s, aldus Elterman.

Verschillende mannen met micropen!ssen delen hun ervaringen en hoe dit hun leven heeft beïnvloed.

Chris uit Nederland, bijvoorbeeld, heeft een pen!s van ongeveer tien centimeter wanneer deze stijf is, maar slapper is deze vaak niet langer dan twee centimeter.

Hij merkte voor het eerst dat zijn pen!s kleiner was dan gemiddeld toen hij op de basisschool zat en zich omkleedde in een gedeelde kleedkamer.

Zijn eerste echte s*ksuele ervaring vond plaats toen hij 26 jaar was, omdat hij voor die tijd nog ma*gd was.

Tijdens zijn eerste keer s*ksuele ervaring had hij moeite om een cond00m te vinden dat paste en verloor hij deze uiteindelijk.

Sinds hij kleinere cond00ms gebruikt, heeft hij hier geen last meer van en heeft hij een goed s*ksleven met zijn vrouw.

Hoewel sommige mannen hun micropen!s niet als een groot probleem ervaren, kan het hebben van een micropen!s wel degelijk invloed hebben op het zelfvertrouwen en de kwaliteit van leven.

Het is belangrijk om deze mannen te begrijpen en niet te oordelen op basis van hun lichaam. Het stigma rondom kleine pen!ssen kan zeer pijnlijk zijn en het is belangrijk om hier op een respectvolle manier mee om te gaan.

Het vergroten van het bewustzijn over micropen!ssen kan bijdragen aan meer begrip en acceptatie voor mannen die hiermee te maken hebben.

Bron: