Roxeanne Hazes vindt het ’grievend’ dat ze donderdag moet getuigen in een zaak tegen haar moeder, Rachel Hazes. Dat zei de 31-jarige zangeres donderdag in de rechtbank in Amsterdam. Roxeanne en twee voormalige zakenpartners, Marieke van Beek en Rob Israël, worden donderdag gehoord over de periode waarin ze gevolmachtigden van Rachel waren.

,,Ik vind het ontzettend grievend dat we uit moeten leggen wat er dat jaar allemaal aan de hand was. We hebben het over een moeder die toen een zelfmoordpoging deed”, aldus Roxeanne. De zangeres wordt gehoord in een zaak over een volmacht uit naam van haar moeder in 2016, toen het niet goed ging met de weduwe van André Hazes.

Rachel is van mening dat Roxeanne, Van Beek en Israël haar belangen in die periode niet goed hebben behartigd. Dat spreekt haar dochter tegen. ,,Zelf kon ze het niet managen, dus hebben wij dat voor haar gedaan. We deden alles te goeder trouw.”

Kosten

Het gaat donderdag om een coachingtraject dat Van Beek destijds heeft doorlopen en dat volgens Roxeanne 20.000 euro heeft gekost. Roxeanne verklaarde dat die coaching nodig was voor Van Beek omdat ze anders ‘door haar hoeven’ ging. Van de kosten schrok de zangeres op dat moment niet. ,,Nu ik zelf ook in therapie zit, mede door het gedrag van mijn moeder, kan ik u vertellen dat er al meer kosten zijn gemaakt in mijn proces met mijn coach dan bij Marieke destijds”, zegt Roxeanne in de rechtbank.

Rachel heeft volgens haar dochter ‘langere tijd’ zelf de wens gehad om haar productiebedrijf Melvin Produkties te verkopen. ,,Er is geen poging tot verkoop gedaan”, zegt Roxeanne daar heel stellig over. ,,Dat wil ik graag duidelijk maken. Er zijn verkennende gesprekken gevoerd, dat is echt wat anders.”

Rachel zou zelf de wens gehad hebben het bedrijf te verkopen, iets waar haar dochter ‘enorm voorstander’ van was. ,,Want ik zie wat het met mijn moeder doet om constant met mijn vader bezig te zijn”, aldus Roxeanne. Moeder en dochter zouden daar ook samen gesprekken over hebben gevoerd. Rachel wilde eerder ook ingaan op een verzoek van haar zoon André Hazes jr. om het productiebedrijf te verkopen, aldus Roxeanne.

Bankpas

Verder zegt Roxeanne dat zij en twee voormalig zakenpartners van haar moeder ‘tot op de dag van vandaag nog nooit op de hoogte waren gebracht’ dat zij geen gevolmachtigden meer waren van Rachel. Royce de Vries, advocaat van Rachel, haalde tijdens het getuigenverhoor van Roxeanne een voorbeeld aan waarin een factuur van ongeveer 6700 euro zou zijn betaald buiten de periode waarin zij, Van Beek en Israël gevolmachtigden waren.

Roxeanne beweert echter ‘nooit bericht’ te hebben gekregen van het eindigen van de volmacht, die per 1 februari 2018 zou zijn afgelopen. De Vries stelde dat op 9 februari dat jaar een gesprek heeft plaatsgevonden tussen partijen waarin het eindigen van de volmacht wel degelijk is besproken.

Roxeanne vertelde ook dat, voor zover zij zich kan herinneren, haar moeder ‘altijd bevoegd is geweest en gebleven om dingen zelfstandig te doen’. ,,Ze had ook een bankpas, ze heeft ook zelf een auto gekocht. Ze had ook toegang tot de boekhouding, zodat ze ook inzage had in specificaties op de facturen”, aldus Roxeanne.

Hectische tijd

Roxeanne benoemde ook dat de periode waar het over gaat een ‘hectische tijd’ voor haar was. Zo kreeg ze een miskraam en raakte ze daarna opnieuw zwanger. Over haar moeder zei Roxeanne dat zij ‘altijd een paranoïde vrouw is geweest, die liever wilde dat geheimen binnenshuis bleven’. Moeder en dochter hebben al jaren slecht contact met elkaar. Tussen beide partijen loopt ook nog een andere zaak, die gaat over de erfenis van hun overleden man en vader.

Bron: