In een openhartig gesprek met het Vlaamse tijdschrift Humo onthult Roxeanne Hazes de achterliggende redenen achter haar besluit om de liedjes van haar vader niet meer te draaien.

Als Roxeanne wordt gevraagd of ze zelf wel eens de muziek van haar vader luistert antwoordt ze stellig: ‘Nooit. Ik ben daar zo mee doodgegooid, ik heb er zo lang mee op het podium gestaan, en ik heb er zoveel vervelende situaties door meegemaakt. Op den duur sluit je je ervoor af. Roxeanne besluit: Het punt is: ik wil mijn vader weer kunnen bekijken als papa, en intussen ook als opa. Dat is mede de reden waarom ik er destijds voor koos om me muzikaal van hem los te maken.’

Liedjesopa

De zangeres maakt alleen een uitzondering voor haar zoontje Fender. Voor hem weerklinkt de stem van André Hazes sr. soms nog door de speakers. ‘Hij is voor Fender de liedjesopa, die heel veel mooie muziek heeft achtergelaten. Als ik hem af en toe wat laat horen, kan ik er soms euforisch naar luisteren.’ Vertelde ze onlangs in NPO Radio 1-programma Nooit meer slapen.

Lastig

Roxeanne liet zich in de podcast Lightless Lounge uit over het feit dat ze het lastig vindt dat interviews vaak over haar familie gaan. ‘Ik vind dat echt zonde want daardoor wordt dus wel mijn hele muziek ondergesneeuwd.’ In oktober verscheen het nieuwe album van de oudste Hazes-telg, De tijd gaat mooie dingen doen.

Bron: