Het is een groot mysterie wat er met de 72-jarige Ron Brandsteder aan de hand is. De geliefde presentator verscheen vorige week onverwacht niet op zijn werk en sindsdien lopen de geruchten de spuitgaten uit. Wat is er nu precies aan de hand met Brandsteder?

Vorige week vrijdag werden luisteraars van ‘Ron wacht op de nacht’ plotseling verrast door de stem van Angela Groothuizen. Groothuizen wist te melden dat ze onverwacht moest invallen voor Brandsteder omdat hij afwezig was. De reden hiervoor kon Groothuizen echter niet vertellen en kwam met een vakantie-smoes. Aankomende vrijdag zou de presentator volgens Omroep MAX: “Als het goed is…” weer aanwezig zijn. Ook Evert Santegoeds heeft zijn bedenkingen geuit in Strikt Privé: “Ron is een beetje eigenaardig de laatste tijd. Hij heeft eigenlijk afscheid genomen van alles en iedereen. Hij lijkt een beetje verbitterd. Vrienden van vroeger horen hem niet meer, zien hem niet meer.”

Geruchten over Ron Brandsteder stapelen zich op

De verhalen over mogelijke gezondheidsproblemen bij Brandsteder gaan al een paar jaar rond in de media. Twee jaar geleden verscheen de presentator bij een boekpresentatie van André van Duin waar een verslaggever van RTL Boulevard hem sprak: “Jeetje wat klinkt Brandsteder verzwakt. Echt een beetje broze oude man geworden Ik schrok.” Een jaar geleden verscheen Brandsteder onverwacht in de show van Rob Jansen, bekend van Rob van de Radio. Tijdens de radioshow ‘Partij voor de vrijdag’ stonden de radiomakers in het mediapark in Hilversum te ‘Jeu de Boulen met Stoelen’. Plotseling komt er een dikke wagen aanrijden die erlangs wil. Het blijkt Brandsteder die de NPO-collega niet te woord wil staan maar er wel langs wil. Brandsteder blijkt niet in te zijn voor een praatje, stapt uit, trapt de stoelen weg en rijdt weer door. Vrijdagavond zien we of Brandsteder weer aanwezig, hopelijk krijgen we verheldering. Beelden vanaf 1:07:27!

Bron: