Rob de Nijs maakt zich zorgen om de financiële toekomst van vrouw Henriëtte en hun zoon Julius (9) als hij er niet meer is: “Soms lig ik er ’s nachts uren over te piekeren.” De zanger lijdt aan Parkinson. De kans dat hij zijn geplande afscheidstournee nog zal doen wordt met de dag kleiner.

Rob de Nijs dacht anderhalf jaar geleden nog één laatste, uitgebreide theatertournee door Nederland en België te maken om de financiële toekomst van vrouw en kind te waarborgen . Maar corona maakte dat onmogelijk. En of hij zijn geplande afscheidstournee toch nog kan doen is hoogst onzeker. “Toeren en op het podium staan, zingen en de mensen entertainen vergt enorm veel energie”, citeert de Vlaamse krant het Nieuwsblad de zanger. “En dat geldt ook voor leven met Parkinson. Die aandoening eist zelfs zoveel concentratie en energie, dat er zeker op dit moment te weinig zou overblijven om ook nog concerten te verzorgen. Toch niet volgens de hoogste standaard die ik altijd heb nagestreefd.”
Daarmee valt ook zijn plan in duigen om een financiële reserve aan te leggen. Rob de Nijs is tijdens zijn carrière nooit een grote spaarder geweest en kan hij niet terugvallen op een goed gevulde spaarpot. Ook de afgelopen jaren moest hij nog optreden om de financiele eindjes aan elkaar te knopen. “Ik heb het natuurlijk ook aan mezelf te wijten. Ik heb me nooit veel ontzegd. Ik was dol op mooie kleren en kocht wat ik wilde van grote ontwerpers, ik heb altijd een zwak gehad voor motoren en als ik ergens voor ging, ging ik er helemaal voor. Ik keek ook op geen geld om op vakantie te gaan. Daar draai ik nu voor op. Maar het is niet anders. Die theatertournee was welkom geweest, maar ik heb nog enkele andere projecten achter de hand waarover ik nu nog niets kan vertellen, maar die wellicht ook wel een en ander zullen opbrengen.”

Robs vrouw Henriëtte maakt zich geen al te grote zorgen. “Wij komen er wel uit”, zegt zij. “En die tournee zou voor Rob veel te belastend zijn. Maar ik zou het wel fijn vinden als hij nog één of twee keer de kans zou krijgen om een volledig concert af te werken, enerzijds voor zijn trouwe fans, want die zijn er ook, anderzijds ook voor Rob zelf, zodat hij zijn carrière in schoonheid kan afronden.”

Uit een vorig huwelijk, met actrice en tekstschrijfster Belinda Meuldijk (66), heeft Rob nog twee kinderen, maar Robbert (38) en Yoshi (35), die weliswaar lijdt aan autisme, zijn volwassen.

Bron: