Jet de Nijs laat weten dan hun geliefde petekind opnieuw ziek is geworden en leukemie heeft.

Verdrietig nieuws

‘Gevoelens van dankbaarheid en trots wisselen elkaar af met gevoelens van angst en verdriet’, schrijft Jet op Instagram. ‘In een mooi artikel in de Telegraaf kondigde Joop van den Ende zaterdag aan dat er musical over Robs leven verschijnt. Wat een eer en wat zijn we daar blij mee. Maar de dag hiervoor hoorden we dat ons petekind, waar we zoveel van houden wederom gevloerd is door leukemie. We zijn lamgeslagen en verdrietig. Lief meisje, knappe prachtige schat we staan naast je! Altijd! Dat kaarsje brand.’

Reacties

De post maak een hoop reacties los. ‘Jeetje wat een dubbel gevoel’, schrijft iemand. ‘Heel veel beterschap voor jullie nichtje’. Een ander zegt: ‘Heel veel sterkte. Het leven is mooi hard, liefdevol en soms is het niet te begrijpen.’ Ook Orgel Joke reageert: ‘Heel veel kracht met elkaar , maar ook heel mooi dat er een musical komt van Rob.’

Musical Rob de Nijs

De voorstelling over Rob de Nijs wordt op dit moment ontwikkeld door producent Medialane in samenwerking met Rob en zijn vrouw Jet de Nijs. De musical gaat over een zanger die naar woorden zoekt en een schrijfster die op zoek is naar iemand om haar liedjes te zingen. Ze komen elkaar tegen in een studio en daar ontstaat een romance. De show moet in 2025 in de theaters te zien zijn.

Nieuw publiek

De Nijs, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, nam vorig jaar na een carrière van zestig jaar als artiest afscheid van zijn publiek. De musical eert Rob de Nijs’ oeuvre en maakt het toegankelijk voor een nieuw publiek. De Nijs werd bekend met nummers als Malle Balle, Zachtjes tikt de regen, Foto van vroeger en Banger Hart.

Longembolieën

Rob de Nijs kampte vorige maand met ‘forse’ longembolieën die hem bijna fataal werden. Dat zei zijn vrouw Henriëtte de Nijs donderdag in Tijd voor MAX op NPO 1. Nu maakt de 80-jarige zanger het ‘verbazingwekkend goed’, aldus zijn vrouw.

Bron: