Wat dacht jij dat je at toen je die ‘eend’ bestelde?
Een Chinees restaurant in het Madrileense stadsdeel Usera is per direct gesloten nadat de politie en voedselinspectie op bizarre wantoestanden stuitten. En met “bizar” bedoelen we: straatduiven geserveerd als gebraden eend. Ja, echt.
Op 25 maart stormden agenten het restaurant binnen voor een inspectie die meer weghad van een horrorfilm dan een hygiënecontrole. Rattenvallen met bedorven vlees als lokaas lagen verspreid op de keukenvloer. Een toilet fungeerde als opslaghok. Maar dat was nog maar het begin.
Verborgen ruimte, vieze geheimen
Achter een schuifplank ontdekten agenten een geheime ruimte waarin de geur van schande hing. Wat ze daar aantroffen?
-
Kakkerlakken. Overal.
-
Kadavers van volledig geplukte straatduiven, klaar voor de pan.
-
Kleine lapjes vlees aan een geïmproviseerde waslijn (droogtechniek of marteling?).
-
Diepvriezers zonder labels, thermometers of enige hoop op houdbaarheid.
-
Illegale producten, zoals beschermde zeekomkommers.
De eigenaar kon voor vrijwel geen enkel product papieren tonen. De conclusie van de politie is helder: “Deze duiven kwamen van de straat.” Smakelijk!
Klanten hadden al een vermoeden
Een aantal klanten voelde al nattigheid. In recensies van maanden geleden werd al geklaagd over vreemd smakende eend, misselijkheid en de onfrisse keuken. Eén review zegt het treffend: “De eend had een rare smaak… om het nog beleefd te zeggen.”
De klap: zaak gesloten, eigenaar opgepakt
Na meer dan tien jaar in business is de zaak van eigenaar Jin Gu gesloten. Hij is gearresteerd en moet zich verantwoorden voor ernstige bedreiging van de volksgezondheid.