Fans van Vandaag Inside moesten het gisteren doen zonder Johan Derksen. Omdat hij zich nooit ziek meldt, gingen Wilfred en René er vanuit dat het wel ernstig moest zijn. ,,Hij ziet er natuurlijk niet goed uit”, concludeert René.

Johan Derksen meldde zich gisteravond ziek, iets wat normaalgesproken nooit gebeurt. Johan is vrijwel altijd te zien in het programma. De enige keer dat hij afwezig was kwam omdat hij van de trap was gevallen en een hersenschudding en armbreuk op liep.

‘Hartstikke ziek’

,,Ik werk nu twintig jaar met hem en de enige keer dat hij het gemist heeft is dat hij van de trap af viel, waar een mens normaal gesproken een halfjaar van revalideert”, vertelde Wilfred Genee in Vandaag Inside. Volgens Wilfred wilde Johan in eerste instantie gewoon naar de studio komen. ,,Hij is eerst nog de auto ingestapt ook en toen zeiden we: ‘Johan, doe normaal, je bent echt hartstikke ziek.’ Toen is hij gelukkig weer naar huis toegegaan.”

‘Hij is grauw’

René merkt vervolgens op dat Johan met zijn 74 jaar steeds ouder wordt. Soms voor de uitzending valt hij bijna in slaap. ,,Dan komt André binnen lopen van: ‘Nog één minuut!’ Dan schrikt hij wakker en dan zit hij daar weer en is er niets aan de hand”, vertelt hij. Wel denkt René dat Johan wat meer op zijn gezondheid moet gaan letten. ,,Hij ziet er natuurlijk niet goed uit. Hij is grauw. Als je al zestien jaar alleen maar twee bruine boterhammen eet, dan ga je er niet beter uit zien.”

Bron: