Rapper Boef (30) is na vier jaar wel uitgekeken op de enorme villa die hij in 2019 voor ruim 1,4 miljoen euro kocht in de Almerense wijk Overgooi. Hij noemde het destijds zijn droomhuis en spreekt nog steeds van een ‘zieke mansion’, maar vindt het toch tijd voor iets anders. Dankzij een video van z’n makelaar kunnen fans uitgebreid binnenkijken in het huis, dat doet denken aan woorden van Boefs pleegmoeder.

,,Best wel romantisch, toch?’’ zei Boef na de aankoop van het huis in Quote. Hij stond in zijn privébioscoop, met volgens het blad een marmeren vloer, een grote hoekbank en een van de meerdere elektronische haarden in het pand. Met een druk op de knop gingen de gordijnen dicht en kwam uit het plafond een projectiescherm tevoorschijn, waarop een beamer een film kan projecteren.

Maar de artiest doelde vooral op het plafond, dat dankzij kleine lichtjes op een sterrenhemel lijkt. Bij de verbouwing liet een elektricien de installatie doorbranden, maar in de verkoopvideo lijkt hij prima te werken. Dat mag ook wel: zijn indoorheelal kostte volgens Boef zo’n 15.000 euro.

Logo op voetbalveld

De sterrenhemel is maar een van de vele opvallende zaken aan zijn huis. Een eigen voetbalveld met Boefs logo groot op de middenstip? Check. Een grote bar met tap en een sportruimte? Check. Verder zijn er twee slaapkamers, twee badkamers en een flinke inloopkast. Er is naar verluidt plek voor zo’n twintig auto’s.

Sofiane Boussaadia, zoals Boef echt heet, vindt Overgooi geen gezellige wijk. Het is niet alsof je vanuit zijn huis snel een bioscoopje kunt pakken of uit eten gaat. ,,Maar je moet beseffen dat dat soort dingen gewoon niet te doen zijn voor mij’’, zei hij. ,,Ik moet dan met honderd mensen op de foto, na een halfuur ben ik bekaf en kan ik weer naar huis. Hier kent niemand me, ben ik gewoon die jonge gast uit de straat, laten mensen me verder met rust.’’

Lees door onder de verkoopvideo

Woorden van zieke pleegmoeder

Het huis paste bovendien bij zijn droom. Toen hij op zijn 18de een celstraf van anderhalf jaar uitzat vanwege een overval, mocht hij volgens Quote even met verlof omdat zijn pleegmoeder terminale kanker had. Voordat hij terugkeerde achter de tralies, gaf ze hem mee: ‘Maak wat van je leven, jongen’. Voor hem betekende dat rijk worden, met een villa zoals deze als doel.

Toch wil hij er nu vanaf. ,,Blijft een hele zieke mansion dit hoor’’, zegt hij vrijdag in zijn Instagram Stories. ,,Maar ik begin nu steeds meer te denken dat het misschien tijd wordt voor wat nieuws. Wat zeggen jullie me?’’ Die gedachte is vrij concreet: de villa gaat volgende week in de verkoop, voor 2.150.000 euro kosten koper.

Daar krijg je in totaal 4500 vierkante meter voor, aldus het Kadaster. Daarin is ook te zien dat Boef nog drie andere panden in Almere op zijn naam heeft staan. Twee daarvan zijn appartementen die hij voor ruim twee ton kocht en nu verhuurt, schreef Quote. Boef, een van de succesvolste rappers van Nederland, was een paar jaar geleden al multimiljonair. De volgende droom heeft hij al genoemd: miljardair worden.

Bron: