Het zijn van een perfecte moeder, liefhebbende echtgenote en het runnen van een functioneel huishouden terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan de samenleving is geen gemakkelijke taak. Voeg daarbij het moederschap van meerdere kinderen, en rust en stilte zijn zelden woorden die gebruikt kunnen worden in dezelfde zin om het dagelijkse leven te beschrijven.

Een vrouw die dit maar al te goed weet, is Hailey. Voor haar presenteert elke dag een nieuwe puzzel, en de kleinste obstakels kunnen de grootste gevolgen hebben. Op een dag was Hailey onderweg naar haar werk toen ze vast kwam te zitten achter een zeer langzaam rijdende auto. Het kostte haar alle zelfbeheersing om niet boos te worden achter het stuur.

Tenslotte had Hailey haast en had geen tijd om stil te zitten achter een auto die onder de aanbevolen snelheid voor de weg reed. Het was pas toen Hailey achter genoemde auto bij een rood licht vastzat, dat ze het briefje opmerkte in het achterraam. Nadat ze de woorden had gelezen, voelde ze dat ze haar ervaring moest delen op haar blog, Thoughts, Dots and Tots. Hailey zegt dat het haar manier van kijken naar de wereld heeft veranderd.

Dit is wat ze schreef: “Terwijl ik naar mijn werk reed, volgde ik deze auto. Het bord in het achterraam zegt: “Leren schakelen sorry voor eventuele vertraging.” “Wetende deze informatie, was ik erg geduldig met hun langzame schakelen, en eerlijk gezegd deden ze het behoorlijk goed voor nog aan het leren zijn.

“Toen stelde ik mezelf een moeilijke vraag: zou ik net zo geduldig zijn geweest als het bord er niet was geweest? Ik kan bijna zeker nee zeggen. “We weten niet waardoor iemand gaat. We dragen geen borden die onze persoonlijke worstelingen illustreren. Je ziet geen borden op mensen hun shirt geplakt die zeggen: “Gaat door een scheiding”, of “Verloren een kind”, of “Voelt zich depressief”, of “Gediagnosticeerd met k@nker”.

“Als we visueel zouden kunnen lezen wat de mensen om ons heen doormaken, zouden we zeker aardiger zijn. “Maar we zouden geen borden moeten zien en redenen moeten hebben om vreemden met vriendelijkheid te behandelen. We zouden het sowieso moeten doen, of we nu weten wat er aan de hand is of niet. Of ze het verdienen of niet.

“Laten we iedereen een extra dosis geduld, vriendelijkheid en liefde geven.” Het handgeschreven briefje in het raam heeft duidelijk een blijvende impact gehad op Hailey. Ze had gemakkelijk gefrustreerd en geïrriteerd achter het stuur kunnen blijven, maar in plaats daarvan haalde ze diep adem en koos ze de weg van tolerantie.

Bron: