Rachel Hazes is vaste klant bij de rechtbank en het is inmiddels algemeen bekend dat ze met zo’n beetje iedereen in haar omgeving ruzie maakt. Eén van die mensen met wie ze ruzie heeft is Marieke van Beek, haar voormalige beste vriendin. Rachel heeft een zaak tegen haar aangespannen omdat Marieke nog altijd een woning van haar huurt. ,,En Rachel wil Marieke er nu uit laten zetten.”

Rachel kocht jaren geleden een woning voor Marieke. De twee spraken af dat Marieke voor de woning 800 euro huur moet betalen. Achteraf vond Rachel het bedrag toch te weinig en via de rechter probeerde ze in plaats van 800 euro, 1450 euro per maand af te dwingen. Rachel kreeg geen gelijk en na het verliezen van die rechtszaak is ze strijdvaardiger dan ooit. Volgens Yvonne Coldeweijer wil Rachel Marieke nu uit het huis laten zetten.

Rachel wil Marieke uit huis zetten

,,Rachel staat morgen wéér voor het hekje”, meldt Yvonne Coldeweijer op haar juicekanaal. ,,Dit keer in de zaak die ze heeft aangespannen tegen haar voormalige BFF Marieke. Marieke huurt namelijk nog een woning van Rachel. En Rachel wil Marieke er nu uit laten zetten, omdat ze zegt dat Marieke een paar keer haar huur niet heeft betaald.”

Onder ede gehoord

Marieke beweert dat ze het bedrag contant aan Rachel heeft betaald en dit ook kan aantonen. Volgens Coldeweijer kan dit nog behoorlijk ‘juicy’ gaan worden. ,,Rachel wordt namelijk voor het eerst onder ede gehoord! Als je dan niet de waarheid vertelt, pleeg je meineed en dat is strafbaar.”

‘Marieke jokt alleen maar’

Rachel en Marieke hebben al een lange tijd ruzie over geld. Toen Rachel in 2016-2017 ziek werd, heeft ze drie mensen tekenbevoegd gemaakt: Marieke van Beek, Robert Arjan Israël en haar dochter Roxeanne. Volgens Rachel is er in die tijd veel achter haar rug om gebeurd, zoals een betaling van ruim 24.000 euro voor een coachingprogramma.

,,Marieke jokt alleen maar”, vertelde Rachel eerder in gesprek met weekblad Party. ,,Ik ben in al die jaren dat we bevriend waren, niet slecht voor haar geweest. Maar het kan niet zo zijn dat Nederland mij gaat zien als een rijke weduwe die een arm vrouwtje aanpakt. Ik ben gewoon genaaid waar ik bij stond, dat moet je bij mij gewoon niet doen.”

Bewijs

De woning waar Marieke in verblijft is daar het bewijs van, vindt Rachel. ,,Marieke zit gewoon in een huis van mij in Vinkeveen aan het water voor achthonderd euro per maand. Voor achthonderd euro kun je in Vinkeveen nog niet eens een schuur kopen.”

Bron: