Uit het vonnis in de zaak Marieke van Beek en Klaas Otto, komen ook een aantal zaken over Rachel Hazes naar voren. Zo staat er dat Rachel in 2016 al is verhoord als verdachte van fraude.

Marieke van Beek verklaarde afgelopen september dat Rachel Klaas Otto op de loonlijst van haar bedrijf had gezet in ruil voor een envelop met 25.000 euro cash. Otto had in een kort geding om rectificatie gevraagd, maar de rechter wees zijn verzoek maandag af.

Rechtszaak

De rechter stelt dat Marieke de uitlatingen niet op eigen initiatief publiekelijk heeft gedaan, maar onder ede in een rechtszaak. ,,In zo’n zaak hebben partijen grote ruimte om naar voren te brengen wat van belang is voor hun positie”, aldus de rechtbank.

‘25.000 euro witgewassen?’

Het vonnis zorgt voor een aantal vragen. ,,Dit betekent toch dat het OM gelooft dat Hazes inderdaad 25.000 euro in een envelop heeft gekregen om Otto op de loonlijst te zetten?”, schrijft iemand onder het artikel van NU.nl. ,,Maar dat zou dan toch ook betekenen dat Hazes zich schuldig heeft gemaakt aan hulp bij witwassen? 25.000 euro in een envelop geven om dat vervolgens via een bedrijf te laten uitbetalen is immers gewoon witwassen.”

‘Rachel verdachte in zaak Otto’

Yvonne Coldeweijer deelt de reactie op haar juicekanaal. ,,Ai ai ai, die Kroketta. Ze zal wel balen vandaag…”, schrijft ze erbij. Volgens de juicekoningin zit in het vonnis in de zaak van Marieke en Klaas ook juice over Rachel. ,,Hier staat dat Rachel al in 2016 verhoord is als verdachte van fraude, omdat ze een arbeidsovereenkomst hadden gevonden in de woning van Klaas.”

Bron: