In Dubai staat voetballer Quincy Promes een sombere Pasen te wachten. Bronnen uit de detentie faciliteit waar hij verblijft melden dat de voetballer, veroordeeld voor verschillende delicten, een zware tijd doormaakt. Tijdens de dag kan Promes zijn cel verlaten om samen met andere gedetineerden televisie te kijken in een gemeenschappelijke hal.

Quincy Promes in Dubai

Er zijn echter geen mogelijkheden tot enige vorm van recreatie. Drie keer per week krijgt hij de kans om een frisse neus te halen, maar aan sporten komt hij niet toe. Hij verblijft in blok A1 samen met vier andere Nederlanders, die allen wachten op hun uitleveringsprocedure. Bronnen melden dat de maaltijden monotoom zijn zonder aanwezigheid van enige groente of fruit.

Van een speciale behandeling voor de voetballer is allesbehalve sprake. De meerderheid van de medegevangenen heeft een achtergrond uit Pakistan, Egypte of India en kampt met verslavingen. Waarschijnlijk zijn ze zich er niet van bewust dat ze een cel delen met een bekende Europese voetballer.

Kaalgeschoren hoofd

De huisregels binnen de gevangenis zijn strikt. Nieuwkomers moeten hun hoofd scheren. Alle celgenoten zullen overigens straf krijgen als ze besluiten hun haar weer te laten groeien. Dat kan bijvoorbeeld een verbod op telefoneren betekenen, of zelfs televisie kijken.

Sinds de uitbraak van COVID-19 is het ontvangen van bezoek voor preventief vastgezette gevangenen gestopt. Alleen zij die al veroordeeld zijn, mogen nog bezoekers ontvangen. Het is dus niet opmerkelijk dat de voetballer heeft aangegeven dat hij hoopt op uitlevering naar Rusland zodat hij zijn straf in Nederland kan ontlopen.


Het schijnt dat zowel Nederland als Rusland heeft aangedrongen tot zijn uitlevering. De tijd zal leren of Quincy terug mag naar Rusland, of zich in Nederland moet verantwoorden tegenover het recht. We houden je op de hoogte omtrent alle ontwikkelingen.

Bron: