In het koninklijke huishouden van Huis ten Bosch lijkt de kroon van het ouderschap soms te drukken. Koningin Máxima, altijd een voorvechter voor de geestelijke gezondheid van de jeugd ondervindt aan den lijve de uitdagingen die ook haar dochters ondervinden in hun dagelijkse ‘struggle’.

Máxima, staat bekend om haar empathische benadering, maar erkent dat het luisterend oor bieden aan haar prinsessen niet zonder horten of stoten gaat. “Als ouders is dat best lastig, dat heb ik ook met mijn drie meisjes,” onthult ze in een interview met RoyalTV. “Ik doe mijn best, maar dat betekent dat er af en toe moeilijke momenten zijn. En dat is normaal, en dat is oké.”

Het temperament van Máxima zorgt soms voor heftige confrontaties binnen de paleismuren lezen we in Blauw Bloed. Prinses Alexia die het vurige temperament van haar moeder heeft is het lastigst. Ze botst vaak met haar ouders en haar zus Amalia.

Toch biedt prinses Alexia zelf een kijkje in de koninklijke coulissen. In gesprek met Enzo Knol deelt ze: “Soms is er natuurlijk wel een beetje stress”. Ze schetst het beeld van een gezin waar goede en mindere dagen elkaar afwisselen, maar benadrukt: “Maar over het algemeen is het wel gezellig hier”.

Overigens liet royaltywatcher Jeroen Snel bij RTL Boulevard kortgeleden weten dat Máxima ook vaak tegen haar personeel tekeer gaat.

“Ze is ontzettend perfectionistisch. Als iets dan niet volgens plan verloopt en iemand, zelfs een bediende, haar afleidt, kan ze wel eens uit haar slof schieten”, onthulde Jeroen.

En Alexia en Amalia ruziën ook wat af vaak voert jaloezie de boventoon. Amalia heeft namelijk het gevoel dat Alexia altijd de aandacht krijgt. Eerst was het haar modieuze kledingkeuze en laatst met haar zangtalent. Alexia krijgt vaak veel positievere aandacht dan Amalia en dat steekt haar, omdat het bij Amalia altijd gaat over haar gewicht of haar doen en laten.

Bron: