Prinses Amalia droomde van een studentenleven. Dat ze vanwege de grote dreiging nog altijd geen normaal leven kan leiden, vindt ze heel erg moeilijk. ,,Ik mis het normale leven, het leven van een student”, zei ze donderdag op Sint Maarten.

Amalia heeft voor het eerst in het openbaar gesproken over de bedreigingen. Op Sint Maarten, bij de afsluiting van het bezoek dat ze met haar ouders bracht aan de Antillen, vertelde ze dat ze het nog altijd ‘heel erg moeilijk’ heeft.

‘Ik mis het normale leven’

,,Ik ga er heel eerlijk in zijn, dat ik het nog steeds heel erg moeilijk heb”, vertelde Amalia openhartig. Ze hoopt dat er snel verandering in de situatie komt. Amalia mist vooral de normale, kleine dingen. ,,Ik mis het normale leven, het leven van een student. Door een straat kunnen lopen en naar een winkel kunnen gaan.”

Geschrokken

Vorig jaar werd bekend dat Amalia vanwege bedreigingen niet in haar studiestad Amsterdam kan gaan wonen. Ze woont nog bij haar ouders en kan alleen de deur uit om naar de universiteit te gaan. ,,Ik was zelf ook erg geschrokken”, vertelt ze nu. Wel wil ze iedereen bedanken voor de steun die ze de afgelopen tijd heeft gekregen. ,,Ik wil wel mijn dankbaarheid uitspreken aan alle steun van zowel vrienden als familie, maar ook vanuit alle delen van het koninkrijk, dus zowel Nederland als het Caribisch gebied.”

Bron: