De Franse president Emmanuel Macron heeft voor het eerst gereageerd op het bizarre maar hardnekkige gerucht dat zijn vrouw Brigitte in werkelijkheid een man zou zijn.

Macron sprak met televisiezender TF1 na een ceremonie waarbij het recht op abortus in de Franse grondwet werd verankerd. Daarbij vroeg een journalist hem, naar aanleiding van Internationale Vrouwendag, wat zijn ergste herinneringen als Frans president waren als het om seksisme gaat.

Valse informatie over vrouw Macron

Als antwoord zinspeelde Macron, zonder het met zoveel woorden te zeggen, op het gerucht dat zijn vrouw in werkelijkheid een man zou zijn. Al sinds Macrons verkiezing tot president in 2017 doet het ongegronde broodjeaapverhaal de ronde dat zijn vrouw Brigitte zou zijn geboren als ’Jean-Michel Trogneux’. „Het ergste zijn valse informatie en gefabriceerde scenario’s die mensen uiteindelijk gaan geloven en die een inbreuk zijn op onze privélevens. Meer zeg ik niet”, aldus Macron.

„U denkt aan de mensen die zeggen dat uw vrouw een man is?”, probeerde de journalist van TF1 toch nog. „Ja, exact. Het frustreert me nog”, antwoordde Macron, die daarmee voor het eerst publiekelijk sprak over het bizarre gerucht.

Macron erkende dat het nepnieuws hem beïnvloedde. „Ik keur het af en klaag het aan. Ik ben verontwaardigd. De feministische strijd is geen strijd voor vrouwen, het is een strijd voor mannen en vrouwen, omdat het ons allemaal aangaat”, besloot de president.

Bron: