Een week voordat misdaadverslaggever Peter R. de Vries werd neergeschoten in Amsterdam, kreeg de politie een melding over een verdacht persoon in de parkeergarage waar De Vries zijn auto altijd neerzette.

De melding kwam van een medewerker van de parkeergarage, die het verdachte voorval doorspeelde aan de beveiliging van RTL Boulevard. Zij lichtten vervolgens de politie weer in. Wat er vervolgens met die tip is gebeurd, is onbekend. Dat schrijft het Duitse tijdschrift Der Spiegel, waarna vijf bronnen details uit het verhaal van de medewerker ook hebben bevestigd aan NRC.

MELDING VERDACHT PERSOON
Het verhaal van de medewerker kwam aan het licht nadat hij een van de twee verdachten, de Pool Kamil E., naar eigen zeggen herkende. E. zou de man zijn die de medewerker op maandag 28 juni, een week voor de aanslag, in de parkeergarage zou hebben gezien.

Vanuit zijn kantoor zou de medewerker hebben opgemerkt hoe E. De Vries in de gaten hield. De inmiddels gearresteerde verdachte zou de misdaadverslaggever hebben gevolgd en nadrukkelijk bij de parkeergarage naar binnen hebben gekeken.

AANSLAG PETER R. DE VRIES
De melding van de medewerker kwam niet alleen bij de bewaking van RTL Boulevard en de Amsterdamse politie, maar ook bij De Vries zelf terecht. Dat bevestigen bronnen aan NRC. De misdaadverslaggever wilde zelf geen permanente beveiliging.

Het OM en de politie Amsterdam willen geen commentaar geven, schrijft de krant. E. wordt gezien als de man die de auto bestuurde waarmee hij en de vermoedelijke schutter Delano G. vluchtten.

Bron: