Nadat Igone de Jongh bekendmaakte op geen enkele manier achter Thijs Römer te staan, komt weekblad Story met een pijnlijke onthulling. ,,Igone heeft een vergelijkbare vrije seksuele opvoeding gehad.”

De beschuldigingen aan zijn adres kostte Thijs Römer zijn huwelijk met Igone de Jongh. ,,Er zijn feiten naar buiten gekomen waar ik op geen enkele manier achter sta en die ver van mijn normen en waarden liggen”, liet Igone onlangs weten op Instagram. ,,Mijn hart is verscheurd. Ik heb tijd nodig om dit te verwerken en alleen verder te gaan.”

Aan de keukentafel

In de rechtszaal gaf Thijs als excuus voor zijn gedrag zijn opvoeding, waarin openlijk gepraat werd over seks. Ook in zijn gezin praten ze openlijk over seks, verklaarde hij. ,,Ik heb een dochter en stiefzoon, mijn vrouw (Igone – red.) en ik praten aan de keukentafel over seks en seksualiteit”, zei Thijs. ,,De vrijheid van daarover praten is zoals ik al eerder heb gezegd een normale zaak.”

Pijnlijke onthulling

Hoewel Igone het absoluut niet eens is met de woorden die Thijs in de rechtszaal uitsprak, komt weekblad Story nu met een pijnlijke onthulling. In de biografie van Igone valt namelijk te lezen dat ze een vergelijkbare vrije seksuele opvoeding heeft gehad. ,,Praten over seks was al vanaf jonge leeftijd heel normaal bij ons thuis”, aldus Igone in haar biografie.

‘Ik was een jaar of tien’

In het boek beschrijft Igone een van de eerste gesprekken die ze daarover had. ,,Ik was een jaar of tien – ging over een vriendin van mijn moeder die al een tijdje geen man meer had. ‘Dan zal ze de seks wel missen’, zei mijn moeder. Bijna terloops maakte ze zo’n opmerking, maar zij zag het als een opening voor een gesprek, om te kijken of ik daar al over wilde praten.”

‘Alles was bespreekbaar’

Toen haar moeder merkte dat dat inderdaad zo was, nam het gesprek een andere wending. ,,Ze vertelde dat je als vrouw of man dan ook dingen met jezelf kon doen. Wacht, dacht ik, dingen met jezelf doen?”, vervolgt Igone. ,,Bij mijn eerste serieuze relatie vroeg ze ook meteen of de seks wel goed was. Zo was onze relatie: alles was bespreekbaar. Misschien gek, voor een buitenstaander, maar zo wilden wij het.”

Bron: