Peter Gillis zit flink in de penarie. Doordat zijn vakantiepark Prinsenmeer gesloten is, heeft hij het aan de stok met woeste chaleteigenaren. Die zijn kwaad dat de multimiljonair helemaal niets laat horen. ”Hij laat ons gewoon aan ons lot over.”

Sluiting park Prinsenmeer

Op 6 december jongstleden werd Prinsenmeer gesloten. De gemeente trok de vergunning in waardoor Peter er geen gasten meer mag ontvangen. Erger nog: de vaste (illegale) bewoners kregen te horen dat ze in januari het park zouden moeten verlaten.
Dat is inmiddels uitgesteld tot medio september. Recreanten die op bezoek komen, mogen hun spullen komen halen, maar blijven slapen is geen optie. De chaletbewoners zijn boos. Heel boos. Zij voelen zich gedupeerd en eisen een gesprek met de gemeente. Ze zien hun spaargeld verdampen en willen dat de gemeente meedenkt om een oplossing te vinden.

Woningtekort

Desiree Reddering staat de groep bewoners en recreanten bij. Ze vindt dat de bewoners nu de pineut zijn door een conflict tussen de gemeente Asten en de Oostappen Groep. Volgens Reddering zijn de bewoners zich wel bewust van het feit dat ze daar niet mogen wonen.
”Maar er is geen andere optie. Er is een woontekort. Ik denk niet dat de gemeente Asten zit te wachten dat 150 gezinnen met kinderen door Asten heen zwerven.”

Peter Gillis laat niets horen

De groep wil in een gesprek met de gemeente bereiken dat er wordt meegedacht. Over Peter Gillis is de groep totaal niet te spreken. De bewoners hebben al meermaals geprobeerd om met hem in contact te komen, maar de miljonair neemt de telefoon niet meer op.
Volgens Paul Lap, recreant op Prinsenmeer, laat Peter iedereen achter zonder te communiceren. ”Dat is heel erg vervelend naar de mensen toe.” Het feit dat Gillis eergister doodleuk een nieuw seizoen van Massa is Kassa aankondigde, schiet in het verkeerde keelgat.
”Iedereen zit in onzekerheid en hij is zelf bezig met een nieuw seizoen. ”We gaan het gezellige leven in Brabant laten zien. Nou, het is hier momenteel niet gezellig.”

Bron: