Gisteren was het Moederdag. Hoewel dat voor veel mensen betekend dat ze hun moekes verrassen met een origineel Rituals-pakket en misschien nog een flesje jenever opentrekken bij oma, had Peter Gillis een minder gezellig uitstapje op de planning staan. Hij besloot samen met zijn kinderen Mark, Ruud en Inge het graf van zijn moeder te bezoeken.

‘Lief en hartelijk’

“Lieve ma en oma”, schrijft Peter op Facebook bij een foto van het graf van zijn moeder. “Vandaag mooie bloemen gebracht samen met Inge, Ruud en Mark. Wij vergeten je nooit.” Volgens Peter was zijn moeder ontzettend lief en hartelijk en was het altijd gezellig met haar. “Je stond er altijd en ben blij dat je zo lang in ons midden was”, sluit hij zijn emotionele bericht af.

Grafroof

De moeder van Peter overleed in 2019 op 88-jarige leeftijd. Gillis bezoekt haar nog regelmatig en houdt de boel netjes bij. Laatst heeft hij zelfs nog radicale maatregelen moeten nemen omdat er kapers op de kust bleken te zijn. Het hartje op het graf van moederlief is namelijk tot zeven keer toe gestolen door een stel grijpgrage schavuiten. “Als ze dan aan het fietsen zijn, dan stoppen ze hier bij de begraafplaats en dan jatten ze het collector’s item”, zo vertelt de vakantieparkkoning. Hij besluit daarom het hartje in beton te gieten. “Dan is het afgelopen”, hoopt hij.

Op het gestolen hart staat een foto van Peter, Nicolleke en de kinders met daarbij de tekst: ‘We missen je nog iedere dag.’ Welke lefgozer deze nu op een draaiend plateau in zijn vitrine heeft staan, tussen de rest van zijn collectie grafvondsten, is onduidelijk. Maar hij zou vanaf nu met een flinke klopboor naar de rustplaats moeten komen om het nieuwe exemplaar los te wrikken. Laten we hopen voor Peter dat ie daar de ambitie niet voor heeft.

Bron: