Peter Gillis de eigenaar van vakantiepark Prinsenmeer heeft deze week te horen gekregen dat zijn paradepaardje vakantiepark Prinsenmeer per direct moet sluiten, een beslissing van de gemeente die voortkomt uit Gillis’ falen in de Bibob-toets. Deze toets onderzoekt of er een risico bestaat dat de ondernemer zijn vergunning misbruikt voor witwassen of criminele activiteiten. Gillis bekend van de realityserie ‘Familie Gillis: Massa is Kassa’, uitte zijn diepe teleurstelling over deze beslissing: “Ik ben zwaar teleurgesteld en met mij meer mensen, heel veel medewerkers bijvoorbeeld. We zitten vlak voor kerst.”

De bewoners van het park hebben te horen gekregen dat ze in januari het park moeten verlaten, en wat er daarna met het park gebeurt blijft een mysterie. Maar de problemen voor Gillis stapelen zich op.

Volgens het Algemeen Dagblad bevindt Gillis zich in financieel zwaar weer. De sluiting van Prinsenmeer lijkt slechts het begin te zijn van een reeks problemen met maar liefst zeven andere parken van Gillis die ook dreigen te moeten sluiten. Dit zou eveneens te wijten zijn aan het falen in de Bibob-toets. Gillis lijkt zich bewust van de dreigende financiële storm en probeert naar verluidt geld bij elkaar te sprokkelen om zijn imperium te redden. Het AD meldt: “Met zijn realityshow, de verkoop van Hatseflats-merchandise, grote geldleningen en vastgoed probeert hij zijn hoofd financieel boven water te houden.” Dit verklaart waarom Gillis recent zo actief is geweest met het promoten van Hatseflats-handdoekjes op Instagram.

Het lijkt erop dat het eens zo succesvolle imperium van Gillis langzaam maar zeker aan het instorten is. Een combinatie van juridische problemen, financiële stress en publieke controverse zorgt voor een onzekere toekomst voor de ondernemer en zijn vakantieparken.

Bron: