Expeditie Robinson is inmiddels op televisie geweest en ook de Videoland aflevering staat al een tijdje online. De meeste mensen weten nu ook wel wie de finalisten zijn. Weet je dat niet en wil je dat het niet verklapt wordt, dan moet je dit artikel niet verder lezen.

Expeditie Robinson 2023

Expeditie Robinson 2023 is het 23ste seizoen van het programma en het is nog altijd onverminderd populair. Mensen kijken al 16 weken lang naar de bekende eilandbewoners. Iedereen heeft een favoriet in het programma kunnen ontdekken. Voor sommige mensen is die favoriet er al uit maar voor de meeste mensen nog niet.
In de halve finale moeten de deelnemers altijd individueel strijden. Dit keer stond er een eetproef in de halve finale te wachten. Fans van het programma vroegen zich al af waar die bleef, want het is een zeer geliefd, terugkerend onderdeel in de Expeditie Robinson seizoenen. Deelnemers Willem, Mark, Ilse, Jochen en Guido mochten de eetproef gaan doen.

Patty kotst ervan

Zoals bijna heel Nederland zat ook Patty Brard gister aan de buis gekluisterd om te kijken wie de finalisten dit jaar zouden gaan worden. Ze zag hoe de kandidaten de meest ranzige gerechten onder hun neus kregen.
Deelneemster Ilse voelt de bui al hangen en geeft aan dat dit haar grootste nachtmerrie is. Ze is dan ook de laatste die het eerste gerecht naar binnen weet te werken. Dit gerecht waren kippenpoten, waarbij óók de nagels en botjes opgegeten moesten worden.
Jochen, Mark en Guido mogen door naar de volgende ronde. Hier staat ze vissenogen en geitenballen te wachten. Guido heeft uiteindelijk de smerige gerechtjes als eerste weggebeukt en heeft daarmee zijn plaats in de finale veiliggesteld.
Patty, die mee zat te kijken, kotste het bijna uit bij het zien van de beelden. Tóch is ze blij dat haar favoriet Guido de finale had bereikt. Ze maakte een filmpje op Instagram waarin ze hem feliciteerde met zijn finaleplaats. Dit deed ze al kokhalzend, en daar moesten haar volgers dan ook erg om lachen.

Overige halvefinalisten

Willem had voor de eetproef al een duel gewonnen en mocht zich de eerste finalist noemen. Guido was dus de tweede finalist. De overgebleven halvefinalisten moesten nog een duel uit gaan vechten. Dit duel wist Ilse te winnen waardoor ze samen met Willem en Guido mag strijden om de titel Robinson 2023.

Bron: