Patty Brard is een vaste bezoeker van een cosmetisch arts om ‘iets te laten opfleuren’. Waarom Patty dat doet? ”Ik ben niet bang om oud te worden. Ik ben wel bang om heel lelijk oud te worden”, zo vertelt Brard in de aflevering van de videoserie Bitterzoet.

Schoonheidsideaal

In de serie zoekt programmamaker Robbyn Jansen uit of het in 2023 eigenlijk nog wel leuk is om beroemd te zijn. In de nieuwe aflevering gaat het om het voldoen aan een bepaald ideaalbeeld. Naast Patty komen ook de tv-kok Miljuschka Witzenhausen en influencer Janice Blok aan het woord.
Patty maakt zich enorm druk om haar uiterlijk. ”Ik ben ook best wel dat ik denk: ”We gaan heel eventjes met Rogier bellen, de dokter. Dan zeg ik, ik geloof dat ik een opfrisser nodig heb. En dan krijg ik drie of soms vier spuitjes.”

Lelijk oud worden

Jansen vraagt Patty of social media een rol speelt in hoe ze eruit wil zien. ”Meer de spiegel speelt een rol. Als ik in de spiegel kijk en ik denk: ‘Jezus Christus, wat zie jij er uit vandaag’. Dat deel ik ook wel op sociale media. Dat ik vanmorgen op stond en dacht: ‘We need to get some work done, darling.”
Patty heeft geen hoge pet op van de manier waarop Nederlandse vrouwen voor zichzelf zorgen. ”Ik vind echt dat Nederlandse vrouwen slechter voor zichzelf zorgen dan ze zouden moeten. Eigenlijk verdienen ze allemaal een diepe buiging voor wat ze de hele dag doen. Want het is veel. En eigenlijk vergeten ze zichzelf heel vaak.”

Bron: